Mariborski odbojkarji z novim pokroviteljem že danes nad ljubljanski ACH

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
06.03.2024 06:11

Po razhodu z Merkurjem bo glavni sponzor OK Maribor podjetje I-VENT, katerega direktor Milan Kuster ni prvič priskočil na pomoč. Danes Štajerci že v novih dresih v zelo pomembnem obračunu proti ACH-ju v dvorani Tabor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Podpis pogodbe sta s stiskom rok potrdila Milan Kuster (levo) in Gregor Prišenk. 
Podpis pogodbe sta s stiskom rok potrdila Milan Kuster (levo) in Gregor Prišenk. 
Igor Napast

Potem ko so se v trgovskem podjetju Merkur odločili, da s 1.januarjem 2024 ne bodo podaljšali pogodbe z mariborskim odbojkarskim klubom, ki sta jo obe strani podpisali decembra 2019, so se v športnem kolektivu, ki je pod nazivom Merkur v sezoni 2021/2022 osvojil naslov državnega prvaka, pospešeno lotili iskanja novega glavnega pokrovitelja. Podpredsednik kluba Gregor Prišenk in trener Sebastijan Škorc sta v prvih dneh leta povedala, da so potrkali na številna vrata, a vse zaman, dokler jim jih ni odprl direktor podjetja I-VENT Maribor Milan Kuster.  

Po novem OK I-VENT Maribor 

Nekdanji odbojkar mariborskega kluba, ko je ta nosil naziv OK Stavbar, in zaljubljenec v ta akademski šport, ni prvič pomagal mariborskemu klubu, ko se je ta znašel v zagati. Avgusta 2013 je tedanje podjetje Lunos, Modro prezračevanje za zeleno prihodnost, na čelu katerega je bil, z mariborskim klubom podpisalo dvoletno pogodbo in OK Maribor je v vseh tekmovanjih nastopal pod nazivom Lunos do konca sezone 2014/2015.

"Tudi ko Lunos ni bil več glavni pokrovitelj kluba, mu je podjetje pomagalo po najboljših močeh. Po prekinitvi sodelovanja z Merkurjem se je klub znašel v nezavidljivem položaju, in ko so se vodilni v klubu obrnili name, da bi podjetje I-VENT prevzelo vlogo glavnega pokrovitelja, sem rekel da. Gre vendarle za klub z bogato tradicijo in vrhunskimi dosežki, klub, ki vzgaja številne mlade odbojkarje, kar me je najbolj pritegnilo. Veselim se sodelovanja, verjamem, da bomo s skupnimi močmi dosegli cilje, ki so pred nami, in da bodo privrženci odbojke spet množično kot pred leti obiskovali tekme v dvorani Tabor," je na tiskovni konferenci OK Maribor v dvorani Tabor povedal Milan Kuster

"Izjemno smo zadovoljni, da je podjetje I-VENT Maribor prevzelo pokroviteljstvo. Prepričan sem, da se bomo tako veliko lažje kosali s tekmeci v državnem prvenstvu, pokalnem tekmovanju in ligi Mevza. Maribor je zibelka slovenske odbojke, prvi so odbojko v Sloveniji začeli igrati prav v Mariboru, in sicer že leta 1924. Stoletnico tega športa v Mariboru bomo zaznamovali s številnimi aktivnostmi, h katerim bi radi privabili tudi mariborsko gospodarstvo in podjetnike," je dejal podpredsednik OK Maribor Gregor Prišenk, nato pa sta s Kustrom, ki naj bi po skorajšnjem občnem zboru kluba prevzel mesto predsednika, podpisala pogodbo o sodelovanju do avgusta 2025. Na vprašanje, koliko denarja je vredna pogodba, je Prišenk dejal, da gre za poslovno skrivnost. 

Optimizem pred obračunom z ACH 

Trener mariborskih odbojkarjev Sebastijan Škorc je bil po podpisu pogodbe zgovoren. "Z ramen se nam je odvalil velik kamen, zdaj lahko nadaljujemo vsakodnevno trdo delo. Treniramo štiri do pet ur na dan, garanje mora biti poplačano. Naši odbojkarji napredujejo iz dneva v dan, ponudbe domačih in tujih klubov kar dežujejo. Kakšen je njihov značaj, so pokazali tudi v minulih dveh mesecih, ko so z razumevanjem sprejeli pojasnilo, da bo po odpovedi Merkurja zaškripalo pri izplačilih nagrad," je povedal strateg. Nato se je ozrl na polfinalno tekmo za slovenski pokal, v kateri se bo ekipa prvič v športni opremi novega glavnega pokrovitelja danes ob 19. uri v dvorani Tabor spoprijela z ljubljanskim klubom ACH.

"Ljubljančani so favoriti, imajo izkušeno in mednarodno obarvano igralsko zasedbo, toda tudi mi znamo igrati odbojko in menim, da bo tekma zelo zanimiva in kakovostna. Naši fantje morajo razmišljati predvsem o tem, kako bodo samo igrali in manj o igri tekmeca. Če bo njihova igra takšna, kakršno zmorejo, tudi presenečenje ni izključeno." Podobnega mnenja je bil tudi kapetan ekipe. "Želimo prikazati igro, s katero bi se enakovredno kosali s serijskimi državnimi prvaki. Ljubljanski klub ni slučajno na vrhu lestvice, ima nekaj odličnih igralcev. Na večini tekem nam je največ nevšečnosti povzročal Nikola Gjorgiev, upam, da ga bomo tokrat zaustavili. Naša igra je v zadnjem času v vzponu, zato z optimizmom pričakujmo obračun z ljubljanskim klubom. Upam, da bo tekma privabila veliko gledalcev, podpora s tribun bi bila zelo dobrodošla, saj gre za najpomembnejšo tekmo v dosedanjem delu sezone," je dejal Žiga Donik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta