Matej Mohorič se je poškodoval in zato ne bo nastopil na dirki v Gironi, kaj pa na svetovnem prvenstvu?

STA, M.R.
20.09.2024 09:07

Slovenski kolesar Matej Mohorič, ki je član ekipe Bahrain Victorious, je grdo padel med pregledovanjem trase pred makadamsko dirko svetovne serije v Gironi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenski kolesar Matej Mohorič se je poškodoval v Gironi.
EPA

"Matej Mohorič je včeraj huje padel na ogledu trase za dirko svetovne serije na makadamu v Gironi. Zaradi poškodb se ne bo mogel udeležiti dirke. Namesto tega se bo vrnil domov na okrevanje in se bo osredotočil na nastop na svetovnem prvenstvu na makadamu," so zapisali pri Mohoričevi ekipi.

Aktualni svetovni prvak na makadamu iz Benečije lani se je v Gironi želel pripravljati na letošnji SP na makadamu, ki bo v Belgiji prvi konec tedna v oktobru.

Devetindvajsetletni kolesar je sicer tudi del osemčlanske slovenske moške reprezentance za cestno SP, ki se bo začelo konec tedna. Selektor Uroš Murn je nanj računal na cestni dirki v nedeljo, 29. septembra. Ali bo po četrtkovem padcu lahko pomagal ekipi na dirki, zaenkrat ni znano.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta