Mijatović predvidoma danes ali jutri v vložitev kandidature za predsednika NZS

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
08.10.2024 13:51

V sredo ob 12h se izteče rok za vložitev kandidatur za predsednika Nogometne zveze Slovenije. Favorit za funkcijo je dosedanji predsednik Radenko Mijatović. Kandidatur za podpredsednike bi lahko bilo več.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Radenko Mijatović si želi kot predsednik zveze reprezentanco po letošnjem evropskem prvenstvu popeljati še na svetovno prvenstvo leta 2026, ki ga bodo gostile ZDA, Mehika in Kanada.
Robert Balen

Kot je znano, Nogometno zvezo Slovenije 24. oktobra v športnem kompleksu NZS na Brdu pri Kranju čaka volilna skupščina, takrat se izteče tudi mandat dosedanjemu predsedniku Radenku Mijatoviću. Volili bodo še štiri podpredsednike NZS, prvič pa tudi voljeno članico Izvršnega odbora NZS.  

Mijatović se doslej še ni izrecno izjasnil, ali se bo potegoval za novi mandat, je pa nakazal, da to kani storiti, ker bi reprezentanco z veseljem spremljal na naslednjem svetovnem prvenstvu. 

Predvidoma bo kandidaturo vložil še danes ali jutri. Slovenska reprezentanca jutri popoldne odpotuje na tekmo lige narodov na Norveško, kamor bo odpotoval tudi Mijatović, predloge kandidatur je potrebno v pisni obliki  tako ali tako vložiti najkasneje jutri, v sredo, 9. oktobra, do 12. ure.

Kot pravočasno prispele se bodo štele tiste prijave, ki bodo na sedež NZS prispele v sredo najkasneje do 12. ure po pošti na naslov NZS ali ki bodo osebno oddane na sedežu NZS do 12. ure.

Ali bo Mijatović edini kandidat, bo znano ob odpiranju prijav. Za štiri podpredsedniška mesta se pričakuje okoli šest ali sedem kandidatur. Volilno komisijo vodi pravnik dr. Saša Zagorc. Za preizkus skladnosti vloženih kandidatur s statutom NZS in pravilnikom o volitvah, imenovanju in razrešitvah organov NZS ter za določitev seznamov morebitnih kandidatov se bo volilna komisija sestala 14. oktobra, nato pa bo 24. oktobra že omenjena volilna skupščina. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta