MotoGP: Bagnaia z vožnjo na meji drvi po naslov

ŠR, STA
25.06.2023 18:35

Italijan dobil tudi nizozemsko preizkušnjo v Assnu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nič novega, Francesco Bagnaia je v Assnu zmagal že lani
EPA

Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v motociklizmu za veliko nagrado Nizozemske v Assnu v kraljevskem razredu motoGP. Na drugem mestu je končal njegov rojak Marco Bezzecchi (Ducati-VR46), na tretjem pa Španec Aleix Espargaro (Aprilia).

Branilec naslova in vodilni v skupnem seštevku prvenstva je po drugem mestu na sprinterski dirki znova slavil na klasični preizkušnji. "Fantastično! Ni bilo lahko, tekmeci so imeli hiter ritem, vendar mi je uspelo povečati prednost z vožnjo na meji. Assen je čudovito prizorišče zame, rad imam to progo, te navijače," je dejal Bagnaia, ki je v "katedrali hitrosti" zmagal že lani.

V skupni razvrstitvi ima po četrti zmagi v sezoni 36 točk naskoka pred tretjeuvrščenim Bezzecchijem. Po skoraj polovici sezone ima 194 točk, drugi je Španec Jorge Martin (159), v Assnu peti.

Dirko, ki si jo je ogledalo 105 tisoč gledalcev, je sprva na tretjem mestu končal Južnoafričan Brad Binder (KTM), a ga je doletela enaka usoda kot na sobotnem sprintu, saj je prejel kazen in zdrsnil na četrto mesto. Binder je sicer dobro startal in povedel, ko je ugnal tri Ducatijeve voznike ¸- Bezzecchija, Bagnaio in Luco Marinija. Bagnaia pa je hitro stvari postavil na svoje mesto. Bezzecchi je bil sicer blizu trojnemu uspehu na Nizozemskem, saj je dobil kvalifikacije in sprintersko preizkušnjo.

V Assnu ni dirkal španski motociklist Marc Marquez. Šestkratni svetovni prvak še ni nared za dirkanje po zlomu rebra pred tednom dni. "V Assen nisem prispel stoodstotno zdrav. Poleg zlomljenega prsta imam tudi zlomljeno rebro, ki me precej boli. Zbudil sem se v velikih bolečinah in po pregledu sem se skupaj z zdravniško ekipo odločil, da bom v izogib poslabšanju poškodbe izpustil dirko," je na twitterju zapisal Marquez. Tridesetletnik je izpustil že prejšnjo dirko za VN Nemčije na dirkališču Sachsenring, potem ko je na nedeljskem ogrevanju padel. Španca je s polno hitrostjo vrglo čez krmilo honde. Potreboval je nekaj minut, da si je opomogel, preden je odšepal in se vrnil v bokse. Z dirke se je nato umaknil uro pred startom.

V razredu moto3 je na Nizozemskem slavil Španec Jaume Masia, v moto2 pa Britanec Jake Dixon. Naslednja dirka bo v začetku avgusta v Silverstonu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta