Motokrosist Tim Gajser na drugo indonezijsko dirko z 22 točkami naskoka

STA, Gr.G.
05.07.2024 16:38

Gajser je bil na dirki za VN Zahodne Nuse Tenggare četrti, najboljši je bil svetovni prvak Španec Jorge Prado.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hondaracing

V indonezijskem Lomboku bo konec tedna na vrsti druga dirka svetovnega prvenstva v motokrosu v dobrem tednu na tem prizorišču. Na njej bo imel rdečo startno številko vodilnega v elitnem razredu MXGP še vedno slovenski zvezdnik Tim Gajser, a se je po prvi indonezijski preizkušnji v nedeljo prednost stopila na 22 točk.

Gajser je bil na dirki za VN Zahodne Nuse Tenggare četrti, najboljši je bil svetovni prvak Španec Jorge Prado. Gajser je boljo uvrstitev zapravil v drugi vožnji, ko je najprej padel po stiku s Pradom, se potem še enkrat znašel na tleh in nazadnje z enakim izkupičkom kot tretji Nizozemec Calvin Vlaanderen končal na četrtem mestu brez stopničk.

Drugi slovenski predstavnik v razredu MXGP Jan Pancar je bil deseti, potem ko je v sicer razredčeni konkurenci (nastopilo je le 16 dirkačev) prvič v sezoni in prvič v razredu MXGP osvojil tudi nekaj kvalifikacijskih točk. Po prvi od dveh indonezijskih dirk ima Gajser v SP zdaj 555 točk, Prado pa 533. Tretji je Nizozemec Jeffrey Herlings s 497, Pancar je s 140 na 15. mestu.

Ta konec tedna pa dirkače teden bo na istem prizorišču še dirka za VN Lomboka. A povsem enaka ne bo, saj prireditelji napovedujejo, da bo trasa nekoliko spremenjena.

"Dvojček dirk v Indoneziji je povsem nova izkušnja, imeli smo pet prostih dni med dirkama. Nenavadno je bilo biti brez treninga na motorju, a sem poskrbel, da sem ostal v formi. Slišal sem, da bodo progo malo spremenili, bomo videli, kaj bo. A prepričan sem, da nas čaka dobra dirka in potrudil se bom, da bom tudi sam uspešen," je za spletno stran svoje ekipe dejal Gajser.

Prva vožnja dirke za VN Lomboka v razredu MXGP bo v nedeljo ob 7.15 po slovenskem času, druga pa ob 10.10.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta