Mura Nona do desetega naslova državnih prvakinj

STA, M.D.
14.05.2023 21:32

Nogometašice Mure None so nove, stare državne prvakinje ženske nogometne lige Triglav Zdravje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Murašice slavijo dvojno krono.
Mura Nona

Danes so murašice v gosteh premagale Ljubljano s 3:0 in si priigrale pet točk prednosti pred drugouvrščeno Olimpijo Ljubljano, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.

Prvi gol v Ljubljani je zabila kapetanka Špela Kolbl v 17. minuti. Za lažje nadaljevanje so gostje hitro zabile v drugem polčasu, ko je Lara Klopčič povišala na 2:0. Piko na i zmagi in dvojni kroni v letošnji sezoni je v 71. minuti postavila Brazilka Josilene De Jesus Matos.

Pred dobrim tednom dni so murašice slavile tudi v pokalu in osvojile jubilejno deseto pokalno lovoriko. Danes so temu dodale še državni naslov, prav tako desetega.

"Naš cilj je bil, da osvojimo dvojno krono. Delali smo na tem, da nam to uspe že danes. To se je zgodilo, zato smo zelo vesele. Na tekmi proti Ljubljani se je čutilo, da je pritisk na naši strani, morale smo zmagati. Dobro smo reagirale, zabile tri gole in mirno pripeljale tekmo do konca. Zdaj pa si želim, da bi bila Fazanerija prihodnjo nedeljo proti Olimpiji čim bolj polna, da pred številnimi navijači dvignemo oba pokala," je po uspehu povedala kapetanka Špela Kolbl.

"Uspelo nam je. V Ljubljani smo odigrali pametno, taktično. Pretirane nervoze ni bilo. Igralke so se zavedale odgovornosti in so tekmo tudi uspešno končale. Vesel sem naslova. Veselim se vsake lovorike, pa naj bo to v članski kategoriji ali pri mlajših selekcijah. Vsakega pokala sem vesel, saj je to nagrada za celoletno delo," je dejal trener Robi Berendijaš. Ta je v osmih dneh črno-bele vodil do dvojne krone.

Nogometašice Mure, ki so na začetku sezone igrale kvalifikacije za ligo prvakinj, a so bile v teh neuspešne, avgusta tako čaka nov evropski nastop.

Že v soboto je sicer Olimpija doma premagala Radomlje Medex s 5:1, danes pa je Krim po preobratu in zmagovitim golom v 94. minuti dvoboja premagal Cerklje s 3:2. Vse tri gole za domačinke je dosegla Nika Krajnc.

Prihodnji konec tedna nogometašice v elitni slovenski ligi čaka še zadnji krog v letošnji sezoni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta