Murašice korak od lige prvakinj: Brutalna tekma, kjer bo štel vsak duel

STA
19.09.2024 05:01

Slovenske prvakinje danes čaka prvi dvoboj proti St. Pöltnu. Prekmurke želijo iz Avstrije prinesti dober rezultat

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Serijske osvajalke domačih lovorik želijo pustiti pečat tudi v Evropi.
Luka Vovk

Nogometašice Mure None so se po zmagi na turnirju na Cipru uvrstile v drugi krog kvalifikacij za ligo prvakinj. Nocoj ob 19. uri jih čaka dvoboj z avstrijskim prvakom SKN St. Pöltnom, za katerega igrata tudi slovenski reprezentantki Mateja Zver in Izabela Križaj. Povratna tekma bo 26. septembra v murskosoboški Fazaneriji. Boljši klub v seštevku dveh dvobojev se bo uvrstil v skupinski del prestižnega tekmovanja, med 16 najboljših v Evropi.

"Ekipa je v dobrem stanju, malce težav s poškodbo mišice ima le Lucija Kos, zato še ni jasno, ali bo igrala. Ostale so na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah pokazale, da se nanje lahko računa," je pred odhodom v Avstrijo dejal trener slovenskih prvakinj Vladimir Kokol.

"Pred nami je brutalna tekma z veliko tempa. Gostiteljice poznamo. Igrali smo proti graškemu Sturmu, ki je slabši od St. Pöltna, a je glede agresije na isti ravni. Vemo, da bo v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakinj štel vsak duel, da tu ne bo milosti ali popuščanja. A tudi na to smo pripravljeni. Prepričan sem, da smo sposobni parirati taki igri. Da zmoremo odigrati in odgovoriti z enako mero agresivnosti. Želim si, da ne bi bili preveč spoštljivi do tekmic," si želi Kokol.

Vladimir Kokol: "Tudi mi imamo svoje adute, svojo kakovost. Naj tudi oni razmišljajo o nas." 
NŠ Mura

"Tudi mi imamo svoje adute, svojo kakovost. Naj tudi oni razmišljajo o nas. Sicer St. Pölten igra moderen in hiter nogomet z veliko teka, skoki, agresivnosti in visokim pokrivanjem. Če bi jih primerjal z Apollonom, ki smo ga izločili v prvem krogu, je ciprska ekipa malenkost manj kakovostna," še opozarja glavni trener ekipe, ki je novo sezono državnega prvenstva začela s štirimi prepričljivimi zmagami.

Mateja Zver se veseli dvoboja proti svojemu klubu. 
St. Pölten

Tudi avstrijske tekmice, ki so devetkrat osvojile avstrijsko prvenstvo in imajo tudi deset pokalnih naslovov, si pred svojim občinstvom želijo v NV Areni izboriti dobro izhodišče za povratno tekmo teden dni pozneje v Murski Soboti. Slovensko ekipo še posebej dobro pozna 36-letna Mateja Zver, ki je legenda prekmurskega kluba. "Mura ima hitre napadalke, ki so tudi tehnično zelo močne," je za avstrijsko agencijo APA poudarila Zverova, ki se zelo veselil tega "zelo posebnega" dvoboja s svojim domačim klubom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta