Naši odbojkarji v četrtfinalu OI: "Tokrat smo igrali domala brez napak"

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
30.07.2024 20:46

Z drugo zmago so si naši odbojkarji na olimpijskem turnirju v Parizu že zagotovili napredovanje v četrtfinale.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Veselje Slovencev po vsaki osvojeni točki 
EPA

Slovenska odbojkarska reprezentanca je po zmagi s 3:1 v uvodni tekmi olimpijskega turnirja proti Kanadi v drugi tekmi skupinskega dela na kolena spravila še reprezentanco Srbije. Z zmago s 3:0 (25:21, 25:19, 25:19) si je tekmo pred koncem skupinskega dela zagotovila nastop v četrtfinalu. Naše fante pred četrtfinalno tekmo prihodnji ponedeljek čaka v četrtek še zadnja tekma skupinskega dela, v kateri se bodo ob 17. uri pomerili s Francozi.

Selektor Gheorghe Cretu je tudi v obračunu s Srbi v ogenj poslal udarno zasedbo, v kateri je bil tudi korektor Tonček Štern, ki si je na tekmi proti Kanadi izpahnil kazalec leve roke. Bombarder iz Slovenske Bistrice je spet dokazal, kako pomemben mož je v naši izbrani vrsti; dosegel je kar 25 točk in prispeval levji delež k zmagi. 

Slovenci in Srbi so v zadnjih nekaj letih odigrali več tekem, uspešnejši so bili naši odbojkarji, ki pa so boleč poraz z 2:3 proti Srbom doživeli v finalu evropskega prvenstva leta 2019 v Parizu. Toda vse te tekme so bile v mislih naših odbojkarjev pozabljene, osredotočeni so bili le na tekmo olimpijskega turnirja.

Naši odbojkarji so uvodni niz začeli poletno, vodili so do sredine niza, ko so jih tekmeci ujeli, v nadaljevanju pa je prišla do veljave boljša pripravljenost Slovencev. Ti so si v končnici niza priigrali štiri točke prednosti in jih obdržali do konca niza. V drugem so se v uvodnih minutah bolje znašli srbski odbojkarji, ki so do sredine niza vodili za dve točki ali tri. Toda po odličnih začetnih udarcih Alena Pajenka so naši fantje z delnim izidom 8:0 dosegli zasuk, povedli 19:15, nato pa brez težav osvojili še drugi niz. V tretjem je srbska vrsta povedla 5:2, v nadaljevanju pa so se Slovenci razigrali, ko so povedli 20:16, je bilo na dlani, da bodo dobili še tretji niz in tekmo.

Naši odbojkarji so tekmeca večkrat ustavili z blokom.
EPA

"Tokrat smo igrali domala brez napak, od napada do bloka in obrambe, morda smo zapravili nekaj več začetnih udarcev. Srbi so poizkušali vse, iskali rešitve, njihov selektor je menjaval igralce, a to ni prispevalo k boljši igri. Upam, da bomo obdržali visoko raven igre tudi v nadaljevanju tekmovanja. Zmagujemo, res je neverjetno," je dejal podajalec Gregor Ropret. 

Za Slovenijo so igrali: T. Štern 25 točk, Pajenk 6, Kozamernik 3, Vinčić, Štalekar, Kovačič, Ž. Štern, Ropret, Urnaut 9, Čebulj 12, Možič, Mujanović.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta