Navijači, drone med nordijskim svetovnim prvenstvom pustite doma

Gregor Grosman Gregor Grosman
24.02.2023 10:06

Zaradi varnosti vseh udeležencev in obiskovalcev organizator poziva navijače, da med obiskom tekmovanj svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju ne uporabljajo dronov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dronov v Planico ne nosite s seboj in jih ne uporabljajte na tekmovalnih prizoriščih, saj je zračni prostor nad športnimi prizorišči zaprt.
Profimedia

Če se nameravate čez vikend odpraviti v Planico, upoštevajte poziv organizatorja FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju Planica 2023, ki obiskovalce opozarja, da je uporaba dronov prepovedana. Zračni prostor nad športnimi prizorišči je namreč od 21. februarja do 5. marca zaprt. Varnost udeležencev in obiskovalcev FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju je na prvem mestu, so zapisali

Planica 2023

Lastnih dronov zato ne nosite s seboj in jih ne uporabljajte na tekmovalnih prizoriščih. Letenje v zaprtem zračnem prostoru je dovoljeno le tistim zrakoplovom, ki so uradno izvzeti iz te omejitve in so v sklepu Ministrstva za infrastrukturo natančno navedeni. Na uradni spletni strani svetovnega prvenstva so zapisali, da lahko vodstvo zaradi morebitnih kršitev tekmovanje tudi prekine. Nadaljevalo se bo šele, ko bo dron prizemljen. Slovenska policija bo na prizorišču uporabljala tehnologijo za odkrivanje in določitev lokacije krmilnika za upravljanje dronov in bo ukrepala skladno z zakonodajo. Kršitelje bodo kaznovali. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta