Nekdanjega olimpijca po več tednih od izginotja našli ustreljenega

A.L.
03.07.2024 12:48

Tuji mediji ob njegovi smrti poročajo, da se je 42-letnik boril z odvisnostjo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nazadnje so ga videli pred nekaj tedni, ko je v družbi neznanega moškega zapustil mamino hišo.
Profimedia

42-letni Jacques Freitag, nekdanji svetovni prvak v skoku v višino, je bil dva tedna po prijavi, da je pogrešan, najden mrtev. Njegovo izginotje je prijavila družina, njegova sestra Chrissie Lewis pa se je za pomoč pri iskanju obrnila tudi na medije. Nazadnje so ga videli pred nekaj tedni, ko je v družbi neznanega moškega zapustil mamino hišo.

Od takrat naprej se je za njim izgubila vsaka sled, iskanje pa se je končalo tragično. Policija je njegovo truplo našla v zahodni Pretorii, sumijo pa, da je bil ustreljen. Freitag je bil član južnoafriške reprezentance na olimpijskih igrah v Atenah leta 2004. Še vedno je eden izmed redkih športnikov, ki so zmagali na svetovnih prvenstvih tako na mladinski kot tudi na članski ravni.

Tuji mediji ob njegovi smrti poročajo, da se je 42-letnik boril z odvisnostjo, pred desetimi leti pa je prav zaradi posedovanja mamil tri dni preživel v zaporu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta