Legendarnemu Hrvatu so mamila uničila družino, izgubil je tri sinove, ženo in vnukinjo: "Jočem, ker mi je potem lažje"

D.Ži
24.03.2024 08:59

Kar 21-krat je bil prvak Kanade, v pokoju pa se mu je življenje spremenilo v pekel, družino mu je uničila odvisnost.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
George Chuvalo se med slikami družinskih članov spominja nekdanjega življenja. 
Profimedia

Eden najboljših športnikov hrvaških korenin je nekdanji boksar George Chuvalo. Rojen je bil v Torontu, njegove korenine pa so iz Ljubuškega, kjer so leta 2011 odkrili njegov kip, katerega odprtja se je udeležil tudi sam Chuvalo. Opravil je 45 borb in prišel do borbe za naslov svetovnega prvaka, a je doma izgubil proti Terrellu. Po tem se je dvakrat boril z legendarnim Muhammadom Alijem. Oba dvoboja je dobil Muhammad Ali, po dvoboju pa je največji boksar vseh časov dejal: "Chuvalo je bil najmočnejši boksar, s katerim sem se kdaj boril. Zadel je moje najboljše udarce."

Sodniki so bili še vedno naklonjeni Aliju, Chuvalo pa je po dvoboju povedal, kaj si misli o njihovi odločitvi: "Po dvoboju, v katerem je zmagal, je zakrvavel in končal v bolnišnici, jaz pa sem šel plesat z ženo. Kdo je tukaj zmagovalec?"

21-krat je bil prvak Kanade, v pokoju pa se mu je življenje spremenilo v pekel, družino so mu uničila mamila. Trije sinovi so bili odvisni od heroina, dva sta umrla zaradi prevelikega odmerka, tretji pa je naredil samomor. Ubil se je v hotelu po zaužitju heroina s sporočilom, da je to storil zato, da bi se pridružil svojima bratoma v nebesih. Po tem ga je doletela nova tragedija, tudi njegova žena je naredila samomor, piše Večernji list.

"Težko je, ni lahko. Tako sem navajen na tragedijo, to je zelo čudna situacija, čutim to norost okoli sebe, kot da jo potrebujem, kot da ne morem živeti brez tragedije. Zadelo me je tolikokrat, močan udarec. Nokavtiran," je nekoč izjavil za Večernji list. Prav tako je bitko za življenje izgubila njegova vnukinja in pri komaj 26 letih umrla za rakom.

"Imam fotografije svoje družine v hiši v Caledonu. Vsako jutro žalujem. Nisem iz kamna. Zato jočem, ker se potem počutim bolje," je povedal za ameriške medije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta