(FOTO) Nezadovoljni Karanović čaka nove obraze in evropskega tekmeca

Miha Dajčman Miha Dajčman
12.06.2022 20:40

Nogometaši Maribora so po petih dneh priprav odigrali prvo tekmo in Čardo premagali s 5:0. V Martjancih je nižjeligašu gol zabil tudi avstralski napadalec

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V soboto je trener Radovan Karanović pričakoval več. Razloge za igro, slabšo od pričakovane, je iskal tudi v napornih treningih.
Andrej Petelinšek

Ob 50-letnici vijolično-rumenih iz Martjancev v bližini Moravskih Toplic, kjer bodo Mariborčani nadaljevali priprave na novo sezono, so pri nogometnem klubu Čarda, ki igra v pomurski ligi, gostovali aktualni državni prvaki. Od ponedeljka do petka so varovanci Radovana Karanovića opravili več napornejših treningov, v soboto pa odigrali prvo pripravljalno tekmo in zmagali s 5:0, po prvem polčasu je bilo 1:0.

V Martjancih so gostovanj večjih klubov vajeni, saj poleti tam pogosto trenirajo ekipe iz različnih držav. Toda tokrat bo za Čardo proti Muri šlo zares.
Andrej Petelinšek

"Za nami je zelo delaven teden. Pred potjo v Prekmurje smo opravili dva močna treninga in morda se je to pokazalo v igri, saj ta ni bila na nivoju, ki smo ga želeli. Morali bi pokazati večjo avtoritativnost na igrišču, ne glede na trenutno razpoložljiv kader. Ta tekma je štela kot uvod v pripravljalni program, a nam je tudi prinesla odgovore na določena vprašanja. Ekipa še ni kompletna. Po tej tekmi pa se že obračamo k novemu tednu," je po zmagi nad Čardo dejal trener Maribora Radovan Karanović. Gol v prvem polčasu je dosegel Rok Sirk v 14. minuti. V drugem delu so zadeli še 17-letni Tine Čuk v 63. minuti, Milislav Popović v 85. minuti ter v 87. in 88. minuti Žan Vipotnik. Za Maribor so v prvem polčasu igrali Bergsen, Mutavčić, Watson, Uskoković, Guerrico, Maher, Repas, Sellouki, Šturm, Kronaveter in Sirk, v drugem pa Zalokar, Bobarić, Mitrović, Koderman, Gorenak, Maher, Božičković, Čuk (od 68. Poredoš), Popović, Nikolić in Vipotnik.

Andrej Petelinšek

Z ekipo še vedno ni reprezentantov, zaradi terapij v minulem tednu pa ni igral Aleks Pihler. Po poškodbi še vedno okreva tudi vratar Ažbe Jug. Karanović je ob okrnjenem igralskem kadru priložnost ponudil igralcem iz mladinske šole Maribora. Prvič je med vratnicama 16-kratnih prvakov stal Marko Zalokar, igral je tudi 25-letni avstralski napadalec Milislav Popović, ki je na preizkušnji pri vijoličastih. "Nedvomno gre za nogometaša, ki zna igrati, a za konkretno oceno je potreben čas. Bolje ga bomo spoznali na naslednjih treningih. Predvsem pa je potrebno vedeti, kdo bo prišel v nadaljevanju prestopnega roka," je bil skop glede Popovića 53-letni trener.

Radovan Karanović v Martjancih: "Nisem zadovoljen s tekmo. Ogromno stvari moramo popraviti. Naliti si moramo čistega vina. Za nekatere je dres Maribora veliko breme."
Andrej Petelinšek

S postavo, kot jo je izbral v Martjancih, trener Maribora najverjetneje v naslednjih tednih ne bo igral. "Ekipa še ni sestavljena, zato smo sploh v drugem delu igrali z zelo spremenjeno postavo. Od nekaterih mlajših igralcev smo pričakovali več. Veseli pa dejstvo, da je prvi gol za člansko ekipo dosegel Čuk. Gre za velik talent. Z nekaj potezami je dokazal, da lahko od njega pričakujemo velike stvari," je 17-letnika izpostavil Karanović, ki pa s pristopom igralcev ni bil zadovoljen, zato jih je po obračunu za kratek sestanek zbral na igrišču. "Nisem zadovoljen s tekmo, ker je razlika v kvaliteti in pripravljenosti ekip ogromna. Kar nekaj je bilo stvari, ki jih ne želimo videti. Ogromno stvari moramo popraviti. Naliti si moramo čistega vina, biti realni. Ni enostavno, za nekatere je dres Maribora veliko breme," je bil kritičen.

Andrej Petelinšek

Po seriji treningov v Moravskih Toplicah se bodo Mariborčani to soboto v Radencih pomerili z makedonskim predstavnikom v kvalifikacijah za evropsko konferenčno ligo, moštvom KF Shkendija. Že v torek bodo izvedeli, kdo bo njihov tekmec v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. "Vadba je načrtovana dvakrat na dan. To je za igralce naporno, a dejstvo je, da nimamo veliko časa do prve tekme, zato moramo čas, ki ga imamo, čim bolje izkoristiti. Pričakujemo, da se nam bo kmalu pridružil kak nov obraz. Z vrnitvijo reprezentantov bomo bolj kompletni, želimo si, da se vrnejo zdravi. Od 21. junija želimo biti v popolni sestavi, da se bomo lažje pripravljali za prvi evropski obračun," pravi Karanović.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta