Niki Prevc nova gladka zmaga v Beljaku

STA, Va
04.01.2024 14:12

Uspeh slovenskih skakalk je s tretjim mestom dopolnila Nika Križnar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nika Prevc je še povečala prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala.
Profimedia

Slovenska smučarska skakalka Nika Prevc (275,6 točke) je tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v Beljaku slavila dominantno zmago. Osemnajstletnica, ki je z veliko prednostjo zmagala že v sredo, je imela danes kar 20,3 točke naskoka pred domačinko Evo Pinkelnig. Slovenski uspeh je s tretjim mestom dopolnila tudi Nika Križnar (251,8).

To je bila za Prevc že četrta zmaga v sezoni, s katero je le še povečala prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala in bo tudi na Japonsko odpotovala v rumeni majici vodilne.

"Trenutno se mi zdi zmagovati precej preprosto. Enostavno uživam v skokih. Težko bi se bilo počutiti bolje. Zelo sem zadovoljna s tekmama v Beljaku, zdaj moram strniti čustva in upam, da bom lahko nadaljevala v tem slogu," je takoj po zmagi za Mednarodno smučarsko zvezo (Fis) dejala Prevc.

V finalu sta od Slovenk nastopili le še Ema Klinec (213 točk), ki je bila 21., in Katra Komar (210,6), ki je v finalu napredovala na 23. mesto. Brez finala je s 36. mestom ostala Ajda Košnjek, brez tekme pa že v dopoldanskih kvalifikacijah Tina Erzar.

Zdaj se karavana svetovnega pokala seli na Japonsko, kjer bodo tekme v Sapporu in Zau.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta