NK Rogaška: "Če so se odločili, da izpademo, naj nam povedo"

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
06.10.2023 20:35

Novinci med slovensko elito so prepričani, da so klubi v prvi ligi deležni različne obravnave NZS in sodnikov. "Vse, kar si želimo, je korekten odnos," poudarja športni direktor Nino Ivačič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ne le na tribunah, tudi na igrišču se je iskrilo, ko so se udarili Slatinčani in Ljubljančani.
Andrej Petelinšek

Kolobocije s kvotami doma vzgojenih igralcev, ostri odzivi in zapisi na spletnih omrežjih, sodniške napake ... Sezona novincev v prvi ligi, nogometašev Rogaške, je vse prej kot mirna. Črno-beli klub je sklical tiskovno konferenco, na kateri je predstavil svoje videnje dogodkov zadnjih tednov.

Tri pereče točke so izpostavili. Odgovora na njihovo pritožbo, da se tekma četrtega kroga registrira z zmago Kopra s 3:0, ker Rogaška ni izpolnila kriterija osmih doma vzgojenih igralcev v zapisniku, še niso prejeli. "Ne bi nas presenetilo, da bi zveza ostala tiho, saj se verjetno dobro zavedajo, da so argumenti na naši strani," je med drugim povedal športni direktor Nino Ivačič. Še enkrat je poudaril, da so želeli še pravočasno, 75 minut pred tekmo, kot velevajo pravila, v zapisnik dodati vratarja Roka Vodiška, ki bi se lahko do začetka tekme pripeljal iz Ljubljane v Koper, a da delegat tekme tega po posvetovanju z vodjo tekmovalno-licenčnega sektorja pri NZS Renato Podviz Čeferin ni dovolil.

Predstavili so tudi svoje videnje dogodkov na tekmi 11. kroga, ko so v zdraviliškem kraju gostili Olimpijo. Ljubljanski klub je tekmo dobil z 2:0, potem ko je bila v 90. minuti v njegovo korist dosojena enajstmetrovka, kar je dvignilo temperaturo na tribunah. Da je do poskusa fizičnega obračunavanja – dva navijača Rogaške sta preskočila ograjo do VIP-prostora – prišlo zaradi neprimernega vedenja funkcionarjev Olimpije. "Ker na VIP-tribuni ni bilo niti enega predstavnika Rogaške, je brezpredmetno govoriti, da je bil incident izzvan z naše strani," je dejal Ivačič in opozoril še na incident v tunelu za igralce, kjer je vratar zeleno-belih Matevž Vidovšek zalučal plastenko v vodjo varnosti pri NZS Marka Breliha, a slednji dogodka ni prijavil. "Klubi se obravnavajo na različen način. Prepričani smo, da bi bili o tem, če bi se to zgodilo na naši strani, obveščeni vsi mediji, zgodile bi se visoke kazni," opozarjajo v klubu.

S posnetki – nekaj jih je bilo podkrepljenih s komentarji nekdanjega sodnika Damirja Skomine v Sportklubovi oddaji Pod prečko – sta Ivačič in trener Oskar Drobne opozorila še na pet tekem, kjer je bila Rogaška po njunem prepričanju oškodovana. Že v prvem krogu proti Bravu naj bi bil vodilni gol gostiteljev v prvi minuti dosežen iz prepovedanega položaja, a VAR-sodniki, tako Slatinčani, niso opozorili glavnega sodnika, ker jih takrat še ni bilo v kombiju. Med drugim so izpostavili še, da so v Celju ostali brez obetavne priložnosti za gol zaradi neobstoječega prekrška, da so bili na tekmi proti Radomljam v Krškem oškodovani za enajstmetrovko in da je Olimpija na zadnji tekmi prosti strel, iz katerega je sledila akcija za sporno enajstmetrovko, izvajala kar 15 metrov stran od mesta prekrška. "Če so se sodniki ali nogometna zveza vnaprej odločili, da bo Rogaška izpadla iz lige, bi bilo korektno, da nam to povedo, da se ne bomo trudili na igrišču, vlagali denar v klub in infrastrukturo, ampak enostavno ugasnemo luč, zaklenemo vrata in gremo nekam na lepše, kjer nas bodo spoštovali. Vse, kar si želimo, je korekten odnos nogometne zveze in sodniške organizacije," je bil slikovit Nino Ivačič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta