Nogometaši Olimpije najostreje obsojajo dejanja na tekmi z Rogaško

STA, A.L.
02.10.2023 21:13

V vrstah nogometne Olimpije, državnih prvakov iz Ljubljane, so se odzvali na nedeljske dogodke v prvi ligi v Rogaški Slatini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vodstvo ljubljanskega kluba tudi opozarja, da je bila zelenica na igrišču v zelo slabem stanju.
Andrej Petelinšek

Člani gostujoče zasedbe so prizorišče zaradi varnostnih ukrepov zapustili v spremstvu policije. Olimpija je sicer premagala Rogaško z 2:0. Ljubljančani najostreje obsojajo vsa dejanja, ki so se pojavila na koncu tekme.

Glavni sodnik Alen Bubek je v 91. minuti ob izidu 0:0 dosodil najstrožjo kazen za ekipo Olimpije. V kazenskem prostoru je po predložku s prostega strela padel Marko Mijailović, ki ga je podrl Andrej Pavlović. Strel z bele pike je realiziral Rui Pedro. V 99. minuti je zmago dokončno potrdil Raul Florucz.

Po pisku enajstmetrovke je do obračunavanja prišlo na delu tribune namenjene VIP-gostom. Ker sektorji med seboj niso dovolj dobro ograjeni, so se v dogajanje vključili celo preostali gledalci. Navijači NK Rogaška so napadli športnega direktorja Gorana Boromiso, ki je tekmo spremljal v družbi direktorja Igorja Barišića, strokovnjaka za telesno pripravo Nikole Vidovića ter mlajšega sina, navajajo pri ljubljanski zasedbi.

"V delegacijo NK Olimpija so metali plastenke in pivske kozarce, sledili so jim tudi v VIP-notranje prostore. Nasilno vedenje se je nadaljevalo tudi po tekmi v tunelu ob igrišču. Bili smo priča zmerljivkam in grobim reakcijam, zato so naši igralci morali tekmovališče zapustiti v spremstvu policije," so zapisali.

Vodstvo ljubljanskega kluba tudi opozarja, da je bila zelenica na igrišču v zelo slabem stanju. "Neprimerno pripravljena in v nasprotju z vsemi smernicami vodilnih organizacij, kot sta Fifa in Uefa. Tveganje poškodb je bilo tako zelo veliko."

"V našem klubu obsojamo vsako nasilno in nešportno vedenje in se trudimo delovati v skladu z vrednotami, v katere verjamemo. S pošteno igro in v duhu fair playa bomo v našem klubu nadaljevali sezono in se trudili, da se takšni incidenti ne bodo ponovili," so sklenili izjavo.

Ulice Ljubljane so sicer nocoj zavzeli privrženci Green Dragons. Navijaška skupina Olimpije iz Ljubljane je v čast 35-letnici delovanja pripravila tradicionalno "baklado". Člani zelenih napovedujejo še nekaj zanimivih dogodkov v prihodnje. Koreografija se bo nadaljevala na tekmi drugega kroga konferenčne lige, ko bo v Stožicah gostoval Slovan iz Bratislave.

Za uradni začetek delovanja je zabeležen datum 2. oktober 1988, ko se je na tribunah stadiona Bežigrad prvič pojavil transparent z napisom Green Dragons, čeprav ni jasno, kdo je bil njegov avtor in od kod je dobil navdih zanj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta