(ODBOJKA) Mariborskim bankirkam tretje mesto

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
22.04.2023 21:53

Sosedski obračun med odbojkaricami Formisa Hoče Rogoza Hoče in Nove KBM Branika dobile Mariborčanke

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odbojkarice Formisa so se veselile zmage v drugem nizu. 
Igor Napast

Odbojkarice Nove BM Branika so v drugi tekmi za tretje mesto v državnem prvenstvu s 3:1 (25:21, 18:25, 25:19, 25:14) premagale ekipo Formisa Rogoza Hoče. Glede na to, da so prvo tekmo v Lukni dobile s 3:0, so z dvema zmagama prvenstvo končale kot tretje.

Nejo Vidali in soigralke danes čaka težko premostljiva ovira.
Igor Napast

Mariborčanke so v uvodnem nizu imele nekaj več od igre, večkrat so tudi vodile za točko ali dve, dvakrat tudi za tri, višje prednosti pa si niso priigrale. Gostiteljice so jim bile v nekaterih obdobjih enakovredne, sredi niza so celo povedle, toda ko se je bližala končnica, so gostje igrale zanesljivo in zbrano. S točkami Ize Mlakar, Tali Lekše in Lorene Lorber Fijok so lomile odpor tekmic, pri katerih je nekaj več od drugih prikazala Nika Milošič, in osvojile niz. Drugi je prinesel preobrat. Domača vrsta je zaigrala bolj zbrano in odločno, mariborska pa si je privoščila toliko napak, kot si že dolgo ni. Neučinkovita igra v napadu, nepovezana igra v polju in nezanesljiv sprejem je privedel do tega, da je sredi niza mariborska vrsta zaostajala za šest točk (15:9). Ko je ekipa Formisa povedla 21:16 in 23:18, je bilo jasno, da bo izenačila rezultat v nizih.

Bankirke so v tretjem nizu spet ujele ritem igre, njihovi napadi so bili organizirani in se običajno končali s točko, v drugih prvinah pa je bilo še vedno preveč napak. Kljub temu so povedle 15:10. Gostiteljice so se jim sredi niza približale na dve točki, sledila je serija točk mariborske vrste za vodstvo 22:14, ki ga je domača ekipa do konca niza le omilila. Četrti niz je mineval v podobni igri, Mariborčanke so si sredi niza priigrale sedem točk prednosti (15:8) in vsi poskusi tekmic, da bi dosegle preobrat, so bili zaman.

"Ne glede na tokratni poraz, dekletom čestitam za četrto mesto in igro skozi vso sezono. Presegli smo pričakovanja," je dejal trener Formisa Miloš Milić. "Vesel sem zmage, igra pa ni bila na ravni. Opazno je bilo, da so dekleta komaj čakala, da se sezona konča," je povedal trener Nove KBM Branika Bruno Najdič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta