(ODBOJKA) Štajerci prepričljivo opravili s Korošci

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
11.11.2023 21:52

Odbojkarji Merkurja Maribor brez izgubljenega niza nadigrali ekipo Fužinarja Sij Metala Ravne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žiga Donik je učinkovito napadal in tudi zanesljivo sprejemal. 
Robert Balen

Mariborski odbojkarji so v tekmi 8. kroga državnega prvenstva v dvorani Tabor s 3:0 (25:15, 25:17, 25:16) premagali ekipo Fužinarja Sija Metala Ravne na Koroškem. Gostitelji so že v uvodnem nizu z igro nakazali, da jih zanimajo zgolj tri točke in te so si priigrali z zavzeto, zbrano in odločno igro od prve minute. Korošci niti v enem trenutku tekme niso ogrozili zmage Štajercev.

Uvodni niz je mineval v veliki premoči Štajercev, ki so hitro ujeli ritem igre in ves čas vodili, sredi niza 16:9. Največ preglavic sta gostom povzročala učinkovita Žiga Donik in Rok Bračko, slednji tudi z neugodnimi začetnimi udarci, in tudi v nadaljevanju se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, tako da so Mariborčani brez težav osvojili niz.

V drugem nizu so Korošci vzpostavili ravnotežje na igrišču in se nekaj časa enakovredno kosali s Štajerci, ki so točke dosegali tudi z blokom, V vrsti gostov sta za ravnotežje skrbela učinkovita Vasja Plesec, pred leti igralec mariborskega kluba, in Denis Robida, a to ni bilo dovolj, saj si je šesterka Merkurja z zelo dobro priigrala prednost petih točk 15:10. Ta je do konca niza narasla na osem točk.

So pa koroški odbojkarji za spoznanje boljšo igro prikazali v uvodnih minutah tretjega niza, ko so nekaj časa držali korak s štajerskimi. Toda ko so se v njihovi igri začele pojavljati napake, so si mariborski odbojkarji hitro priigrali prednost petih točk (13:8). Od tedaj je prednost iz minute v minuto naraščala in tekma se je končala s prepričljivo zmago Merkurja. V ekipi Merkurja sta Rok Bračko in Žiga Donik dosegla po 13 točk, prav toliko pa jih je v ekipi Fužinarja dosegel Denis Robida.

"Fantje so zaigrali resno od prve minute, nadzorovali so tudi potek igre in pot do zmage je bila odprta. Pozna se, da nimamo več toliko zdravstvenih težav, tako da je bila igra tudi sproščena," je povedal trener Merkurja Sebastjan Škorc. "Nismo bili dorasli razigrani mariborski ekipi, ki je prikazala zelo dobro odbojko, naša pa eno slabših v prvenstvu. Še veliko bomo morali trenirati," je dejal trener Fužinarja Aljoša Jemec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta