Odbojkarice Calcita so še četrtič osvojile lovoriko srednjeevropske lige

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
03.03.2024 21:04

Slovenske prvakinje iz Kamnika so bile v finalu boljše od hrvaških prvakinj iz Zagreba, Mariborčanke so osvojile tretje mesto

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kamničanke so se veselile nove lovorike.
Andrej Petelinšek

S finalno tekmo med odbojkaricami Calcita Kamnik in hrvaške Mladosti iz Zagreba se je končalo letošnje tekmovanje v srednjeevropski ligi Mevza. Lovoriko, že četrto v tem tekmovanju, s čimer se je po številu izenačila z mariborsko Novo KBM Branik, je osvojila kamniška ekipa, ki je po zanimivem in izenačenem obračunu v odločilni tekmi s 3:2 (19:25, 25:23, 20:25, 25:18, 15:8) premagala ekipo Mladosti. Na tekmi za tretje mesto je Nova KBM Branik Maribor s 3:1 (25:14, 25:23, 20:25, 25:16) ugnala madžarski klub Swietelysky Bekescsaba. 

Kamniške odbojkarice so se zagrebškim z zmago oddolžile za poraz, ki jim ga je hrvaški klub zadal v prvem delu lige. Finalna tekma je bila zelo izenačena, zanimiva in na trenutke zelo kakovostna. V vsaki ekipi je bilo po nekaj razpoloženih igralk, pri Calcitu so ton igri dajale Maša Pucelj (19 točk), Lucille Charuk (18) in Andjelka Radišković (16), pri Mladosti pa Andrea Mihaljević (21 točk), Katarina Pavičić (20) in Leonarda Grabić (17). Zagrebške odbojkarice so vodile v nizih z 1:0 in 2:1, a so kamniške dvakrat izenačile, v tretjem nizu pa zagospodarile na igrišču, povedle s 4:3, nato pa iz minute v minuto z odlično igro višale prednost in prepričljivo dobile odločilni niz. 

Andrej Petelinšek

"V finalni tekmi smo naleteli na razpoloženo zagrebško ekipo. V igri naše ekipe so bili vzponi in padci. Zelo sem zadovoljen, da so se dekleta znala izviti iz padcev in bila za tako igro nagrajena z zmago. Še posebej sem vesel igre v petem nizu, ki je bila na trenutke vrhunska," je povedal trener Calcita Bruno Najdič. "Čeprav smo v prvem delu lige premagali Calcit, sem vedel, da bo finalna tekma izjemno zahtevna. To se je tudi pokazalo. Ekipa Calcita je izkoristila mednarodne izkušnje in čestitam ji za zmago, a tudi našim igralkam za borbeno in zelo dobro predstavo," je dejal trener Mladosti Darko Nojić.

Mariborske odbojkarice, ki so v polfinalni tekmi proti Calcitu doživele že šesti poraz v medsebojnih obračunih v letošnji sezoni - Kamničanke so zmagale s 3:0 (25:16, 25:20, 25:15) - so na tekmi za tretje mesto proti ekipi iz Bekescsabe prikazale veliko boljšo igro. Madžarke, ki so v polfinalu z 0:3 klonile proti Mladosti, so bile Štajerkam enakovredne le v tretjem nizu, ki so ga dobile, v treh preostalih pa je bila pobuda ves čas na strani mariborskih igralk. 

Andrej Petelinšek

"Na polfinalni tekmi so dekleta porabila veliko moči, to se je poznalo na tekmi za tretje mesto. Čestitam igralkam, da so zdržale do konca turnirja in se borile po najboljših močeh. Njihova igra je bila veliko boljša kot v polfinalu proti Calcitu, v kateri je bilo preveč napak," je povedal trener bankirk Žiga Kos

Po turnirju so razglasili najboljše; za najboljšo blokerko je bila izbrana Mirta Freund (Mladost), za najboljšo podajalko Sara Najdič (Calcit), za najboljšo prosto igralko Urška Cikač (Nova KBM Branik), za najboljšo napadalko Katarina Pavičić (Mladost) in za najkoristnejšo igralko turnirja Lucille Charuk (Calcit). 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta