Odbojkarice pred kvalifikacijami za EP: Dobre igre v pripravljalnem obdobju hrabrijo

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
19.08.2024 06:01

Slovenske odbojkarice so odigrale šest tekem, sedaj z optimizmom pričakujejo kvalifikacijski turnir v Ljubljani za uvrstitev na evropsko prvenstvo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Med dekleti je vsak dan čutiti večjo povezanost.
Aleš Oblak

Za slovenske odbojkarice je konec preizkušenj pred začetkom kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2026, ki ga bodo gostile štiri države, Azerbajdžan, Češka, Švedska in Turčija. Naša dekleta so v pripravljalnem obdobju odigrala šest tekem, s po 3:0 so dvakrat ugnala Madžarsko, tekmi proti Belgiji sta se končali s 3:1 za Slovenke in 2:2, tekmi ob koncu minulega tedna proti Romuniji pa so naše odbojkarice dobile s 3:0 in 3:1. Na prvi tekmi proti Romunkam je Mija Šiftar dosegla 16 točk, Lorena Lorber Fijok 14, Saša Planinšec 12 in Nika Milošič 10, na drugi pa je Fattoumaha Sillah dosegla 17 točk, Šiftarjeva 15 in Eva Zatković 11.

"Zadovoljen sem s tem, kar so dekleta pokazala v pripravljalnih tekmah. Menim, da delamo dobro in da smo na pravi poti, tudi kemija v ekipi na igrišču in zunaj njega je zelo dobra in kombinacija obojega je tisto, kar potrebujemo. Ko nam ni šlo, smo dobro servirali, se dobro branili, in kar je zelo pomembno, dobro igrali v protinapadu. To nam je prineslo rezultata, ki smo ju želeli," je po tekmah proti Romuniji povedal selektor Slovenk Alessandro Orefice.

Lorena Lorber Fijok, Eva Pavlović Mori in Saša Planinšec tvorijo okostje naše reprezentance.
Aleš Oblak

Šest tekem, pet zmag in neodločen rezultat je dokaz, da je naša reprezentanca dobro pripravljena pred kvalifikacijskima tekmama v Ljubljani. Prva proti Izraelkam bo 27. avgusta, druga, proti Estonkam, pa 29. avgusta. Še posebej hrabri dobra igra na zadnjih dveh tekmah, ki je dokazala, da se je pripravljenost naših deklet stopnjevala od prve tekme proti Madžarkam do zadnje, šeste, proti Romunkam.

"Iz dneva v dan ekipa napreduje in res smo začele verjeti, da tudi me lahko nekaj naredimo. Iz tekme v tekmo smo igrale boljše. Zdaj se moramo ozreti na kvalifikacijski tekmi, ki sta pred nami," je dejala podajalka Eva Pavlović Mori. "Na teh tekmah smo največ pozornosti namenili igri v bloku in obrambi, se uigravali in lahko rečem, da igralke vedno boljše sodelujemo. Na vseh tekmah z izjemo zadnje, ko nam je malo zmanjkalo moči, je bila igra zelo dobra. Komaj čakamo na kvalifikacije," je pojasnila kapetanka slovenske vrste Saša Planinšec. Tudi korektorica Eva Zatković je opazila napredek v igri. "S puncami se počasi uigravamo, vidi se, da se raven igre iz tekme v tekmo stopnjuje. To je dober znak pred začetkom kvalifikacij, do katerih bomo imeli še nekaj dni na voljo, da pilimo nekatere odbojkarske prvine in se odločno spopademo s tekmicama."

Na evropsko prvenstvo se bodo neposredno uvrstile zmagovalke sedmih kvalifikacijskih skupin in pet najboljših drugouvrščenih reprezentanc.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta