(ODZIVI) Olimpija gre v Carigrad po zmago: Od velikih se največ naučiš

ŠR
09.08.2023 17:45

Olimpija v Stožicah proti Galatasarayu ni pripravila presenečenja, a se v Istanbul ne odpravlja brez ambicij

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po napaki Marcela Ratnika se je Galatasarayu odprlo.
Bojan Velikonja/Dnevnik

Jesen v Evropi si je že zagotovila, a do nogometnega raja, lige prvakov, bo težka pot. Po prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij skoraj nemogoča. Olimpija je že v Stožicah spoznala moč Galatasaraya, dvoboj pred polnimi tribunami je končala s porazom z 0:3.

V prvem polčasu so se slovenski prvaki enakovredno kosali s carigrajskim velikanom. Galatasaray je sicer hitro, v osmi minuti, povedel, ko je David Sualehe izgubil žogo v zadnji liniji, akcijo pa je z natančnim strelom zaključil Karem Aktürkoglu. Admir Bristrić je poskrbel za veselje več kot 13 tisoč navijačev na tribunah, ko je preigral vratarja in zadel za izenačenje. A gol je bil razveljavljen. Sodniška ekipa na čelu z Andresom Ekbergom je v akciji napadalca Olimpije prepoznala prekršek v napadu. "Navijačem smo želeli dati drugačen izid. Pokazali pa so, da so z nami. Ponosen sem na ekipo. Kar so fantje naredili v prvem polčasu, ni lahko. Bil je zelo dober polčas. Imeli smo priložnosti, tudi dosegli gol, ki je bil po mojem regularen, a so ga nam razveljavili. To je bil eden ključnih trenutkov tekme," je ocenil trener Ljubljančanov Joao Henriques.

Bojan Velikonja/Dnevnik

V drugem polčasu si je Galatasaray nabral obilnejšo prednost. Dolgoletni belgijski reprezentant Dries Mertens je z roba kazenskega prostora pospravil odbitek, v sodniškem dodatku je zadel še rezervist Halil Dervisoglu. "Ko smo naredili napako, so oni zadeli. V drugem polčasu smo takoj trpeli, dali več možnosti tekmecu, menim pa, da je 0:3 previsok poraz, posebej po našem prvem polčasu. Je pa Galatasaray ekipa, ki čaka in izkorišča napake, ve, kaj mora narediti. Je precej bolj izkušena od nas, ki se še učimo. V Istanbul pa gremo vseeno poskušat zmagat," je popotnico za povratni obračun, ki bo prihodnji torek v Turčiji, pospremil Henriques.

Bojan Velikonja/Dnevnik

Napačna podaja Marcela Ratnika je Galatasarayu, ki je imel tudi v Ljubljani bučno podporo navijačev, omogočila drugi gol. "Mogoče smo slabo startali v prvem polčasu, ampak smo se dvignili, imeli tudi pobudo na igrišču. Prvi polčas je bil soliden. V drugem polčasu pa moja napaka, v Evropi pa se taka kaznuje. Mislim, da moramo vseeno z dvignjeno glavo naprej, nekaj smo že dosegli, prišli v skupinski del vsaj konferenčne lige. So pa take tekme dobrodošle, iz njih se lahko veliko naučimo," je ocenil 19-letni branilec.

 Ljublana - nogomet - Olimpija in Galatasaray -..- 08.08.2023 – nogomet – Olimpija Galatasaray, liga prvakov, kvalifikacije za uvrstitev v evropsko ligo prvakov, prva tekma - 3. krog:.. ..//FOTOBojan Velikonja

Galatasaray si je praktično že zagotovil preboj v četrti predkrog lige prvakov, kjer bo na drugi strani zmagovalec dvoboja med Klaksvikom s Ferskih otokov in švedskim Moldejem (prvo tekmo je z 2:1 dobil Klaksvik). "Igrali smo proti dobri ekipi, v določenih delih igre so se oni pokazali, v določenih pa mi. Smo pa predvsem v drugem polčasu imeli nadzor nad tekmo, imeli smo lepše priložnosti in dosegli tri zadetke. To je pomembna zmaga za nas, ni pa še konec. Hvala igralcem za to predstavo. Posebej v zvezni vrsti in na krilih smo bili dobri," je bil z izkupičkom iz Ljubljane zadovoljen trener Okan Buruk.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta