(ODZIVI) Oskar Drobne: To ni ekipa, kakršno hočem

ŠR
06.10.2024 18:20

Domžale v 11. krogu do prve zmage v sezoni, poln izkupiček tudi za Radomlje in Primorje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marcel Lorber je sprožil veselje Domžalčanov.
Aleš Cipot

Po 140 dneh posta so jo le dočakali. Nogometaši Domžal so zabeležili prvo zmago v tej sezoni prve lige. Na gostovanju na Fazaneriji so poln plen zagrabili v prvi minuti sodniškega podaljška, ko je Marcel Lorber s strelom z razdalje dosegel edini gol na tekmi. 

Edini veljaven. Mura je zadela v 82. minuti, Borna Proleta je po podaji iz prostega strela pred vratarjem Ajdinom Mulalićem pospravil odbitek, a se je sodniška ekipa po ogledu posnetka odločila, da je Leard Sadriu, ki je bil v prepovedanem položaju, dovolj vplival na igro, da je zadetek razveljavila. "Če začnem komentirati tokratne sodniške odločitve, bom suspendiran za ne vem koliko časa, zato se raje v to ne bom spuščal. Vsi, ki so bili na igrišču, in tisti, ki so si ogledali tekmo, so videli, kakšen je bil kriterij. Nismo zaradi tega izgubili. Piskali so ofsajd in to je to," je o razveljavljenem golu dejal trener Mure Oskar Drobne.

Aleš Cipot

Vse prej kot zadovoljen je bil s predstavo ekipe, ki na zadnjih treh prvenstvenih tekmah ni zadela. "Izgubili smo tam, kjer smo mislili, da smo dosti močnejši. Enostavno drugih žog nismo lovili. Slaba pozicija, slaba priprava na odbite žoge. Če tega ne dobiš, trpiš. V branjenju, predvsem pri drugih žogah in duelih, smo bili zopet zelo medli. To ni ekipa, kakršno hočem. Premalo agresije, premalo krvi," je bil jasen Drobne. Precej bolj zadovoljen je bil Dejan Dončić, ki je po septembrski selitvi ob Kamniško Bistrico le dočakal prvo zmago. "Točno smo vedeli, kaj nas čaka. Pripravljali smo se na težko tekmo. Nekatere stvari so se morale obrniti v pozitivo, ker fantje na treningih delajo maksimalno. Zasluženo smo zmagali. Imeli smo več priložnosti," je ocenil.

Aleš Cipot

Za dvig z dan lestvice je bila prva zmaga premalo. Domžalam je zdaj najbližje Nafta, ki je v petek izgubila proti Radomljam. Rok Štorman (v 40. minuti) in Halifa Kujabi (76.) sta zadela za slavje mlinarjev z 2:0. Vrnitev v Ajdovščino je v drugem poskusu prinesla veselje Primorju. Če je bila v 10. krogu v deželi burje še uspešnejša Olimpija, to v 11. ni uspelo drugi ljubljanski ekipi. Bravo je doživel prvi poraz po uvodnem krogu. Semir Smajlagić je v 49. minuti dosegel edini gol na tekmi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta