(ODZIVI) Po poškodbi Vrhovca mrk vijoličastih. Šimundža: Spet smo dobili gol po individualni napaki

Miha Dajčman Miha Dajčman
12.11.2023 22:11

Nogometaši Celja so pod vodstvom Damirja Krznarja v Ljudskem vrtu z 1:0 premagali Maribor, ki po 16. krogu za vodilnim moštvom prve lige zaostaja dvanajst točk.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Štajerski derbi je na sončno Martinovo nedeljo v Ljudski vrt privabil 6500 gledalcev. Mariborčani so napovedovali srdit boj za znižanje zaostanka za vodilnimi Celjani, v prvem polčasu so bili vijoličasti za odtenek boljši od grofov, a nekonkretni in nenatančni v zaključkih. Po poškodbi Blaža Vrhovca na začetku drugega polčasa pa so bolje zaigrali Celjani. Edini gol na tekmi so varovanci trenerja Celja Damirja Krznarja, ki se je v Ljudski vrt po odhodu iz Maribora vrnil po 41 dneh, dosegli po napaki Mariborčanov, ti so gol prejeli še na trinajsti zaporedni prvenstveni tekmi.

"Zgodilo se nam je nekaj stvari, na katere ne moreš vplivati. Glede na prikazano v prvem polčasu je bila naša strategija dobra, odigrali smo dobro, ne pa odlično, ker nismo dali gola. Nasprotnik si v prvem polčasu ni priigral nič, onemogočili smo njegove kvalitete. Poškodba Vrhovca je vplivala na ekipo, igralci, ki so vstopili, pa niso prinesli kvalitete in energije kot na prejšnjih tekmah. Tukaj smo bili v minusu, zato je v drugem polčasu lahko Celje dominiralo. Pričakoval sem več, da bomo bolje reagirali po težavah. Težave niso zato, da se jih ustrašimo, ampak zato, da jih odpravljamo. Tu smo bili slabši in to je bil vzrok za poraz. Spet smo dobili gol po individualni napaki, ampak proces ni kratek, ne bo se zgodil do decembra. Celje je zasluženo osvojilo tri točke," je po drugem prvenstvenem porazu na petih tekmah po vrnitvi na klop Maribora dejal trener vijoličastih Ante Šimundža.

Aplavz Ljudskega vrta Krznarju

"Čestitke moji ekipi, da je z garanjem prišla do zmage. Prav tako čestitke Mariborčanom za dobro igro, sploh v prvem polčasu, ko so nam odvzeli prostor v zvezni linij. Po manjši korekciji med polčasoma smo v drugem delu izgledali zelo dobro. Izkoristili smo napako Maribora in prišli do za nas zelo pomembne zmage," pa je po uspešni vrnitvi pod Kalvarijo povedal Damir Krznar, ki je po koncu obračuna dobil aplavz publike v Ljudskem vrtu.

(FOTO) Celjani dobili štajerski derbi v Ljudskem vrtu

Šimundža se je odločil za tri menjave v začetni enajsterici v primerjavi s tekmo v Domžalah. Aleks Pihler se je poškodoval na zadnjem treningu pred tekmo z grofi, zato je v zvezni vrsti obračun začel Blaž Vrhovec, Marka Strajnarja je na levi strani obrambe zamenjal Icuki Urata, v napadu pa je namesto Arnela Jakupovića začel Marko Kolar. Zaradi štirih kartonov je kazen moral prestati Marin Laušić.

Največjo priložnost Mariborčanov v prvem polčasu je v 26. minuti zapravil Jan Repas, ki je po odvzemu žoge neoviran ciljal z desne strani kazenskega prostora, njegov strel je končal tik ob desni vratnici. V drugem delu se je razmerje moči na igrišču spremenilo, vodilna ekipa prvenstva je zaigrala bolje in Mariborčani so imeli več težav kot v prvem polčasu. Že takoj na začetku drugega polčasa je po dvoboju na sredini igrišča na zelenici obležal Vrhovec, zaradi poškodbe je bil v 49. minuti Ante Šimundža primoran 31-letnika menjati. Vstopil je Josip Iličić, Kranjčanu je na navdušenje dobro zapolnjenih tribun Ljudskega vrta mariborski trener predal kapetanski trak, ki ga je pred tem nosil Vrhovec.

Sledil nasvetu in odločil tekmo

V 70. minuti so grofje premoč kronali z golom. Max Watson je nonšalantno podal v sredino proti Lorberju, blizu kazenskega prostora je Mark Zabukovnik prestregel žogo in uspešno zaključil za 1:0. "Ni logike za to odločitev. Ko vidiš, da si padel, da se nasprotna ekipa dviguje, si tega ne smeš dovoliti, če želiš biti tekmovalna, resna ekipa," je novo napako mariborske zasedbe komentiral Šimundža.

"V prvem polčasu smo igrali slabo, nismo zadržali žog, kar se nam ponavadi ne dogaja. Puščali smo preveč prostora, bili smo premalo agresivni. V drugem polčasu smo stopili na žogo, pokazali več kombinatorike in bili bolj nevarni. Izkoristili smo eno priložnost in to je bilo dovolj za zmago," je povedal strelec Mark Zabukovnik, ki je po nasvetu trenerja pri odločilni akciji stal za Lorberjem. "Maribor v grajenju napada veliko igra na vezno linijo, celotno tekmo sem pričakoval takšne podaje, šel tudi na pamet, na koncu je bila ena odvzeta žoga dovolj," je odločilno situacijo opisal neumorni 22-letnik, ki je v tem prvenstvu dosegel tri gole.

V 90. minuti je Gregor Bajde zadel vratnico. Številni gledalci so nezadovoljni stadion zapustili še pred zadnjim žvižgom sodnika. "Razočarani smo. Dobro smo začeli tekmo, imeli smo priložnosti, ki jih nismo izkoristili, Celjani so jo. V drugem polčasu je Celje dobro zadrževalo žogo, mi pa smo proti koncu tekme sprejemali slabe odločitve v zaključkih napadov. Še vedno ni konec našega boja za naslov. Zapravili smo priložnost, da bi zmanjšali zaostanek. Ne preostane nam drugega, kot da trdo treniramo," je po tekmi dejal Arnel Jakupović, ki je v igro vstopil v drugem polčasu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta