(ODZIVI) Riera še bolj kot z rezultatom zadovoljen z igro; Šimundža: Sami smo odpeljali tekmo v to smer

ŠR
06.10.2024 20:48

S precej drugačnima ocenama sta po štajerskem derbiju postregla trenerja Maribora in Celja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi drugi dvoboj z Antejem Šimundžo je dobil Albert Riera.
Sašo Bizjak

S precej drugačnima pogledoma na isto tekmo sta postregla trenerja obeh ekip. Bolj nasmejan je bil, razumljivo, zmagovalec. "Zadovoljen sem z rezultatom, še bolj pa s tem, kako je ekipa igrala. Ni le načrt. Lahko imaš veliko idej, na koncu pa so igralci najpomembnejši, oni jih morajo udejanjiti. Delajo fantastično na igrišču, čeprav popolnost ne obstaja. 77, 78 minut smo bili očitno mi tista prevladujoča ekipa na igrišču. To me veseli," je po zmagi z 2:1 v Ljudskem vrtu dejal strateg Celja Albert Riera.

Ni se strinjal, da je bil Maribor v uvodu v tekmo boljši. "Kako so zadeli? Iz prekinitve. Niso bili boljši v igri, zadeli so iz prekinitve. Ko dovoliš pet kotov v prvih minutah, se napaka zgodi," je odvrnil Španec. In dodal: "Ta igra je tako lepa, ker je lahko zelo preprosta. Ko smo vzpostavili kontrolo v posesti, smo igrali z dolgimi žogami. Smo ekipa, ki želi nasprotnika narediti majhnega. Tak občutek sem dobil tudi tokrat."

Še drugič v sezoni so bili na štajerskem derbiju boljši grofi. "Igrali bi drugače, če bi v desetih poskusih naredili osem napak, tako pa smo v desetih poskusih naredili eno napako. Ni ekipe, ki ne bi delala napak, nam pa je v 90 odstotkih uspelo najti prostega igralca, biti suvereni na sredini … Igrali smo, kot smo želeli," je razlagal Riera.

Po uri igre je Maribor ostal brez Jana Repasa. 
Sašo Bizjak

"Zelo specifična tekma. Prvih 20 minut odličnih, potem pa nerazumljiva zadeva z nerealizirano priložnostjo. V prvih 20 minutah se je na igrišču dogajalo točno to, kar smo se dogovorili. Odvzeli smo deset žog, kjer smo želeli. Potem pa smo nerazumljivo začeli drugače napadati. Nasprotnik ima kvaliteto in je to izkoristil. Imamo pripravljeno zamenjavo, izkušnje, zgodi se nespametna poteza, potem pa je šlo vse v njihovo korist. Kljub temu smo držali nivo, spremenili sistem. Celje je bilo praktično nenevarno, potem pa ena situacija, ki bi jo lahko rešili drugače. Sami smo odpeljali tekmo v to smer," pa je ugotavljal trener Maribora Ante Šimundža.

Da so nasprotniku podarili zmago, se je dalo razbrati iz njegovih besed. Predvsem s potezami v obdobju, ko so zaradi dveh rumenih kartonov Jana Repasa že igrali z deseterico na igrišču. "Ko imaš igralca manj, ne pomeni, da ne smeš biti organiziran. Moraš biti organiziran. Začeli smo s 4-4-1. Imeli smo čisto žogo, zgodila se je popolnoma nepotrebna predaja žoge nasprotniku, Celje je to zelo hitro izkoristilo. Ko smo se postavili v 5-3-1, Celje ni imelo nobene priložnosti. Tudi drugi zadetek se je zgodil po naši napaki, ko smo imeli čisto žogo," je o tekmi 11. kroga povedal šef vijoličaste slačilnice.

Nekaj viol je po tekmi preskočilo ogrado. 
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta