(ODZIVI) Selektor ponosen, Slovenci igrali - odraslo

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
09.07.2023 16:26

Z zmago s 3:0 proti odbojkarjem Nizozemske Slovenija na sklepni turnir lige narodov na Poljskem odhaja kot sedma

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jan Kozamernik (levo) in Rok Možič skušata zaustaviti napad Abdela Aziza.
Volleyball World

Slovenski odbojkarji so se v današnji četrti tekmi tretjega turnirja lige narodov v filipinskem Pasay Cityju nizozemskim oddolžili za poraz z 0:3 na lanski tekmi tega tekmovanja, ki je bila, zanimivo, prav tako v tem filipinskem mestu. Tokrat so tekmeca premagali s 3:0 (25:20, 32:30, 25:22), osvojili sedmo mesto po prvem delu tega tekmovanja in si zagotovili igranje na sklepnem turnirju osmih najboljših reprezentanc, ki bo od 19. do 23. julija v poljskem Gdansku. S kom bodo igrali v četrtfinalu, bo znano po zadnjih tekmah prvega dela tekmovanja, za zdaj pa kaže, da bodo drugo mesto osvojili Američani ali Japonci. Za Slovence in Nizozemce je tekma imela tudi dodaten naboj, saj se bojujejo za čim višjo uvrstitev na svetovni lestvici in s tem boljše možnosti za preboj na olimpijski turnir v Parizu.

"Tokratna tekma je bila v prvi vrsti zelo pomembna za svetovno lestvico, kjer štejeta vsak niz in celo vsaka točka. Morali smo igrati z vso močjo in tudi pametno. Vesel sem, da so se igralci po tekmi z Italijo tako dobro odzvali. Ni nam bilo lahko. Na začetku smo proti Poljakom odigrali pet nizov, takoj je sledila težka tekma s Kitajsko, zatem še tretja zaporedna z Italijo. Porabili smo veliko energije in se tudi emotivno izpraznili. A sem tokrat spet dočakal, da so bili igralci povezani na igrišču in se borili v vseh trenutkih tekme, tako v lažjih kot v težkih. Ponosen sem nanje, tekmo so odigrali odraslo," je pojasnil slovenski selektor Gheorghe Cretu.

Na tekmi proti Nizozemcem je v ogenj poslal šesterko, ki je doslej tudi največ igrala, v njej so bili Gregor Ropret, Klemen Čebulj, Tine Urnaut, Alen Pajenk, Jan Kozamernik in Rok Možič, kot prosti igralec pa je v igro vstopal Jani Kovačič. Začeli so samozavestno, ves čas niti igre držali v svojih rokah in tudi ves čas vodili, niz pa mirno pripeljali do konca. Veliko bolj zanimiv in izenačen je bil drugi niz, Slovenci so imeli pobudo, ves čas vodili, pred prelomnimi trenutki pa so jih Nizozemci ujeli. Toda po imenitnih začetnih udarcih Urnauta je sledil zasuk z vodstvom naših z 21:17. Ko je kazalo, da bodo osvojili tudi drugi niz, se je obračun zapletel. Reprezentanci sta izmenjaje zapravljali priložnosti za zmago v nizu, pri vodstvu z 31:30 pa je naša dosegla odločilno točko za 32:30. V tretjem nizu so naši odbojkarji prav tako imeli pobudo, povedli s 16:11, a so se jim Nizozemci v prelomnih trenutkih približali na točko, zasuk pa jim ni uspel. Največ točk so za Slovenijo dosegli Urnaut 14, Čebulj 13, Možič 11, Pajenk 9 in Kozamernik 7, za Nizozemsko Abdel Aziz 22.

"Tekmo smo začeli zelo motivirano in borbeno. Pokazali smo, da znamo stopiti skupaj in igrati, kot znamo. Vedno je mogoče igrati še bolje, in ko nam bodo nasproti stale najboljše reprezentance, bomo morali predvsem v trenutkih, ko igra ni najboljša, stopiti skupaj in se še bolj boriti za vsako točko. Ne glede na to, kdo bo na Poljskem na drugi strani mreže, bomo morali igrati na najvišji ravni in se boriti za vsako žogo," je povedal Alen Pajenk.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta