OK i-Vent Maribor pred novo sezono: Spet juriš na tri kolajne

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
14.08.2024 06:00

Odbojkarji mariborskega i-Venta se že vneto pripravljajo na prihajajočo tekmovalno sezono.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igralski kader, na katerega v letošnji sezoni računa trener Sebastijan Škorc (prvi z desne).
Filip Hlastec

Pred dobrim tednom so se na prvem treningu zbrali odbojkarji mariborskega i-Venta in začeli priprave na novo tekmovalno sezono. "Od danes naprej se začne resno delo. Čakajo vas veliki napori, a ker vem, da med počitnicami niste lenarili, sem prepričan, da boste naporom kos," so bile prve besede, ki jih je odbojkarjem namenil trener i-Venta Sebastijan Škorc.

Na treninge močno spremenjene ekipe prihaja šestnajst odbojkarjev, na katere v prihajajoči sezoni računa Škorc, ki mu pri delu pomagajo trenerja Alen Kranjc in Filip Leva, trener za telesno pripravljenost Jure Muršec ter fizioterapevta Matic Fras in Filip Jezernik. "V prvih dneh so bili treningi po enkrat na dan, trajali so dobre tri ure, že nekaj dni pa se dobivamo po dvakrat na dan. Vsi so zelo delovni, na srečo ni poškodb, kar me veseli. Treniramo v dvorani Tabor, kjer so razmere za delo odlične, zato ne vidim potrebe, da bi se pripravljali kje drugje. Poleg tega je v ŠC Draš na pripravah več kakovostnih ekip. Z nekaterimi bomo odigrali tudi pripravljalne tekme, že to soboto z enim od ukrajinskih klubov, do konca priprav pa bomo odigrali dvanajst tekem, da preizkusimo vse igralce," je dodal strateg mariborskih odbojkarjev in spomnil še na izjemno kakovostno prireditev ob stoletnici mariborske odbojke; mednarodni Skerbinjekov memorial. 

"Turnir bo v drugi polovici septembra, na njem pa bodo ob naši ekipi igrali še italijanski klub serije A1 Padova, Mladost Zagreb in ACH Ljubljana. Tako kakovostnega turnirja za Skerbinjekov memorial v Mariboru še ni bilo. V sklopu praznovanja stoletnice bo še več prireditev v dvorani Tabor, v mestu in še kje, saj nameravamo dostojno počastiti visok jubilej športa, ki se je rojeval v našem mestu," je z zadovoljstvom dodal Škorc. 

Mariborski odbojkarji imajo tudi v prihajajoči sezoni visoke cilje. Spet jih čaka naporna sezona, v kateri so štirje izzivi - igranje v državnem in pokalnem prvenstvu, v srednjeevropski ligi Mevza in evropskem pokalu Cev. "V obeh domačih tekmovanjih bomo jurišali na kolajno, pav tako v ligi Mevza, na tekmeca v pokalu Cev pa še čakamo," je zaključil Škorc.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta