Olimpijada motokrosa: Gajser šampionsko za slovensko zgodovino

ŠR
06.10.2024 18:32

Tim Gajser je bil najboljši posameznik pokala narodov v motokrosu, kar je Sloveniji pomagalo do doslej najboljšega dosežka, sedmega mesta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jan Pancar, Tim Gajser, Jaka Peklaj in selektor Sašo Kragelj so se podpisali pod zgodovinski dosežek.
Uroš Gramc

Slovenska reprezentanca v motokrosu je na pokalu narodov oziroma ekipnem svetovnem prvenstvu - pogosto ga imenujejo tudi olimpijada motokrosa - v britanskem Matterley Basinu osvojila sedmo mesto, kar je najboljša uvrstitev na teh tekmovanjih doslej. Slovenski zvezdnik Tim Gajser, ki mu je ta proga ena najljubših na svetu, je dobil obe vožnji, v katerih je nastopil. Še posebno atraktivno je prišel do druge zmage, ko je v zadnjem ovinku prehitel Avstralca Jetta Lawrencea. Slednji se sicer s tem ni kaj prida obremenjeval, saj je s svojo ekipo prvič doslej osvojil naslov svetovnih prvakov. 

Na pokalu narodov se v vsaki od treh voženj pomerijo vozniki dveh razredov (MXGP + open, MXGP + MX2, MX2 + open). Za končni rezultat reprezentance šteje točkovni izkupiček petih najboljših uvrstitev, najslabši izid se črta, zmaga pa reprezentanca z najmanjšim številom točk oziroma tista, ki zbere največ visokih mest. Slovenija, poleg Gajserja sta nastopala še Jan Pancar in Jaka Peklaj, je v seštevku treh voženj zbrala 67 točk, kar je na koncu pomenilo sedmo mesto. To je nova najboljša slovenska uvrstitev na teh tekmovanjih, doslej je bilo to deveto mesto iz prejšnje sezone in leta 1998.

Na vrh so se uvrstili Avstralci Jett Lawrence, Hunter Lawrence in Kyle Webster s 26 točkami, drugi so bili Američani Eli Tomac, Aaron Plessinger in Copper Webb z 29 točkami, tretji pa Nizozemci Jeffrey Herlings, Kay de Wolf in Glenn Coldenhoff s 36 točkami. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta