Ormožani čez prvo oviro v evropskem pokalu: Še sodnika sta hitro obupala nad Litovci

Uroš Gramc Uroš Gramc
22.09.2024 19:30

Rokometaši Ormoža so se še z eno visoko zmago (35:28) v Kaunasu prebili v drugi krog evropskega pokala, kjer se jim bosta od slovenskih klubov pridružila Krka in Celje, nasproti pa jim bo stal Borac iz Banjaluke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Litovci niso imeli recepta za Ormožane. 
Črtomir Goznik

Po šestih golih prednosti doma so rokometaši Jeruzalema Ormoža v Kaunasu dodali še enega več (35:28) in se čez Granitas-Karys prebili v drugi krog evropskega pokala. K uspehu so največ prispevali Tadej Sok (8 golov), Gašper Pungartnik in Filip Jerenec (po 7).

Litvanci so sicer dobro začeli, vodili za tri zadetke (10:7), ampak Prleki so z delnim izidom 8:0 izid zasukali in prednosti več niso izpustili iz rok. "Tako kot druga tekma bi se morala odviti že prva, ampak trema prve evropske preizkušnje je naredila svoje. Šlo je brez večjih težav, razen v prvih 15 minutah, ko sta jim sodnika poskusila pomagati, ampak sta tudi sama obupala. Med litovskim in slovenskim rokometom je kar razlika. Tam je košarka številka ena, z rokometom poskušajo, vendar jim še ne uspeva," je dejal trener Ormoža Saša Prapotnik. Z litovsko izkušnjo je bil zadovoljen: "Bilo je super organizirano, vsi so bili gostoljubni, pomagali so nam na vsakem koraku. Mesto je lepo, s športno infrastrukturo so nam lahko za vzgled."

V drugem krogu čez slab mesec bo najbrž povsem drugače, saj jim je žreb namenil klub Borac iz Banjaluke. "Že zaradi vraževerja nisem gledal, kakšno ekipo imajo. Ampak Borac je magnet, bivši evropski prvak, vsi naši najboljši so nekoč igrali zanj," je Prapotnik spomnil na bogato dediščino naslednjega nasprotnika. V BiH bodo najbrž imeli tudi izdatno podporo svojih navijačev. "Saj smo jo imeli že v Litvi. Kapo dol, da so se s tremi kombiji pripeljali 1300 kilometrov daleč. Takih navijačev nima veliko klubov."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta