Pestro na prvoligaških igriščih: Komaj so ga odslovili, pa je že nazaj

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
06.04.2024 06:45

Rogaška gosti klub, proti kateremu je začela spomladansko serijo, Oliver Bogatinov pa se teden dni po slovesu od Radomelj vrača ob Kamniško Bistrico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zadnje gostovanje Olimpije v Rogaški Slatini je zasenčil incident na tribuni.
Andrej Petelinšek

Kup zanimivih dvobojev prinaša 29. krog prve lige, ki sta ga sinoči v Kidričevem odprla Aluminij in Maribor. V Rogaški Slatini bo gostovala Olimpija. Po zadnjem gostovanju zmajev v zdraviliškem kraju se ni dosti govorilo o nogometu, oktobrsko zmago Ljubljančanov z 2:0 so zasenčili incident na tribuni, kjer so navijači želeli obračunati z visokimi predstavniki Olimpije na častni tribuni, in iskrice na igrišču ter v tunelu pred garderobami, kjer naj bi bile ob ostrih besedah letele tudi plastenke z vodo.

No, tista tekma se zdi že kot oddaljena zgodovina. Rogaška je po zimskem premoru prav proti Olimpiji v Stožicah (2:2) začela nabirati točke, ki so jo dvignile z zadnjega na osmo mesto. Celo sedmo, če upoštevamo, da so 29 točk, resda s tekmo manj, nabrale tudi Domžale. Slatinčani, ki so se med tednom prebili v polfinale pokala Sloveniji, so nevarni, a vloga favorita vendarle ostaja na strani Olimpije. Podobno je s Celjem, vodilno ekipo lige, ki pa bo na Fazaneriji proti Muri imela vse prej kot lahko delo.

Oliver Bogatinov (v ozadju) je Radomlje nazadnje vodil minuli petek v Ljudskem vrtu. Danes se jim bo postavil naproti.
Saso Bizjak

Pred tednom dni so ga odslovili, zdaj pa se že vrača. Oliver Bogatinov, ki se je med velikonočnimi prazniki po porazu v Mariboru dogovoril za prekinitev pogodbe z Radomljami, ni dolgo čakal na novo službo. Za njim so vrgli trnek v Kopru, kjer so po izpadu v četrtfinalu pokala Slovenije - Mura je bila na Bonifiki boljša po streljanju enajstmetrovk - odslovili Aleksandra Radosavljevića. Jeseničan, ki je na Obali že deloval v več vlogah - kot nogometaš, vodja mladinskega pogona, nazadnje pa kot športni direktor -, je po Zoranu Zeljkoviću, Safetu Hadžiću in Radosavljeviću že četrti trener trenutno petouvrščene ekipe lige, ognjeni krst kot vodja strokovnega štaba pa bo danes doživel prav proti … Radomljam! Mlinarji niso v najboljši formi, rošada na klopi, kjer sta žezlo zagrabila dosedanja pomočnika Luka Žinko in Dragan Čadikovski, (še) ni prinesla rezultatskega zasuka. Trenutno zadnja ekipa prve lige je izpadla tudi v pokalu, s 4:1 je bila boljša drugoligaška Gorica. 

Pari 29. kroga I. SNL; Aluminij - Maribor (sinoči); danes ob 15. uri: Rogaška - Olimpija, ob 17.30: Radomlje - Koper, ob 20.15: Mura - Celje; jutri ob 15. uri: Bravo - Domžale.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta