Pirova zmaga Mariborčank, v polfinale lige Mevza Zagrebčanke

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
24.01.2024 20:28

Branikovke so proti Mladosti v Lukni zmagale s 3:1, a za polfinale bi morale brez izgubljenega niza.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kapetanka bankirk Monika Potokar, ki je okrevala po operaciji, spet igra odlično.
Igor Napast

Tekma petega in zadnjega kroga prvega dela srednjeevropske lige Mevza med odbojkaricami Nove KBM Branika in Mladosti v dvorani Lukna je bila odločilna za tretje mesto na lestvici, ki zagotavlja uvrstitev v polfinale. Bliže so mu bile pred tekmo Zagrebčanke, ki so bile z devetimi točkami na lestvici druge, Mariborčanke pa s šestimi četrte in so imele tudi slabšo razliko v nizih. Da bi Hrvatice na lestvici prehitele, bi morale zmagati 3:0. Žal jim ni uspelo, rezultat je bil 3:1 (25:23, 25:22, 23:25, 25:22).

"Škoda za zapravljeno priložnost. V nizih smo povedli 2:0, v tretjem smo v prelomnih trenutkih zaigrali premalo zbrano in odločno, gostje pa so tako igro znale obrniti sebi v prid," je povedal trener mariborske ekipe Žiga Kos. Uvodni niz je mineval v boljši igri Štajerk, ki so vodile od začetka do konca. Ton igri sta dajali levičarki, v mariborski ekipi Iza Mlakar, v zagrebški Andrea Mihaljević, ki sta bili najučinkovitejši igralki v svojih vrstah. Gostiteljice so si nekajkrat priigrale celo šest točk prednosti, v končnici pa so se jim gostje približale na točko (23:22, 24:23), a je Isa Ramić dosegla zmagovito točko za 1:0 v nizih.

Gledalci so tudi v uvodnih minutah drugega niza spremljali podobno igro in uživali ob domiselnih akcijah bankirk. Povedle so že 15:8, nato pa je njihova vnema pojenjala, sprejem je začel šepati, blok je bil luknjičast, napadi pa slabo izvedeni in kot bi mignil je bilo 16:16. Tedaj je stvari v roke vzela Mlakarjeva, z nekaj zaporednimi točkami ekipo popeljala v vodstvo 23:18, pri 24:22 pa uspešno izpeljala še en napad in poskrbela za povišanje vodstva.

Odločilni tretji niz se je začel z izenačeno igro, Mariborčanke so nekajkrat vodile za točko ali dve, za občutnejše vodstvo, 20:16, pa je z nekaj točkami poskrbela Mlakarjeva. Toda gostje se niso dale, izkoristile so vsako slabo potezo tekmic in povedle 22:21, pri 24:23 pa po napaki Štajerk osvojile, po kar so prišle. V četrtem je bila igra izenačena, po 16:16 pa je domača ekipa spet zaigrala na vso moč in osvojila pirovo zmago. Največ točk za Branik so dosegle Iza Mlakar 22, Isa Ramić 15, Klara Milošič in Monika Potokar po 8, Nika Milošič 7, pri gostjah pa jih je Andrea Mihaljević dosegla 16, Katarina Pavičić pa 14.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta