Po Euru izginil veliki portugalski talent: V dramo vpleteni menedžerji, omenja se tudi hrvaški klub

M.R.
08.07.2024 10:03

​Cardoso Varela je eden največjih upov portugalskega nogometa, zdaj pa bi moral zaigrati na Hrvaškem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cardoso Varela
Profimedia

Iz Portugalske prihaja novica, ki je pretresla nogometni svet. Po finalu kadetskega evropskega prvenstva med Italijo in Portugalsko, ki so ga s 3:0 dobili mladi Italijani, je izginil 15-letni nogometaš Cardoso Varela

Nedolgo po koncu turnirja je klub Porto skušal stopiti v stik s svojim mladim igralcem, a ni bil uspešen. 15-letnik je izginil brez sledi, zdi pa se, da so bila povod za to nesoglasja med klubom in njegovimi menedžerji. 

Portugalski mediji, med njimi A Bola, trdijo, da so menedžerji zahtevali tri milijone evrov, da bi Varela še naprej igral za Porto, ker pa v klubu na to niso pristali, so se odločili za bizarno potezo. 

Precej hitro so našli klub za svojega varovanca. Dogovorili naj bi se z neznanim nemškim klubom, ker pa Varela še ni dopolnil 16 let, ne more podpisati pogodbe. Tako bo do 29. oktobra, ko bo napolnil 16 let, igral za hrvaškega nižjeligaša Dinamo Odranski Obrež. 

Porto je zadevo prijavil mednarodni nogometni zvezi Fifa ter portugalski in hrvaški nogometni zvezi, pa tudi oblastem. 

S svojo igro je sicer Cardoso Varela vzbudil zanimanje pri velikih klubih, kot so City, Inter, Bayern, Barcelona, Real, Juventus in številni drugi klubi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta