Po izgubljenem uvodnem nizu so mariborski odbojkarji nadigrali dalmatinsko ekipo

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
13.02.2024 20:44

Odbojkarji Maribora so se po zmagi 3:1 nad Mladostjo Kaštela zavihteli na vrh lestvice lige Mevza in si zagotovili igranje v polfinalu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Connor McConnell (levo) in Janez Janž Kržič sta napade Mladosti uspešno zaustavljala z blokom.
Saso Bizjak

Mariborski odbojkarji so nocoj odigrali prvo tekmo na zadnjem turnirju srednjeevropske lige Mevza v Kaštelih pri Splitu. Tekmec Mariborčanov je bil domači klub Mladost Ribola Kaštela. Štajerci so upravičili vlogo favorita in si z zmago 3:1 (23:34, 25:15, 25:18, 25:8) zagotovili najmanj drugo mesto in igranje v polfinalu tega tekmovanja. Na lestvici imajo 19 točk, eno več od drugouvrščenega Calcita Kamnik, ki pa ima tekmo manj, na tretjem in četrtem mestu pa sta s po 15 točkami madžarski klub Elore in slovaški Spartak Myjava. Boju za tretje ali četrto mesto se je z zmago 3:0 proti slovaški ekipi Komarno pridružil še avstrijski klub Aich/Dob, ki ima na lestvici 14 točk, a tekmo manj od madžarskega in slovaškega kluba. Odbojkarji Maribora bodo jutri ob 17.30 igrali še drugo in hkrati zadnjo tekmo na turnirju v prvem delu tekmovanja, na drugi strani mreže pa bo ekipa hrvaške Murse Osijek.

Mariborčani so tekmo začeli slabo in pobuda je bila na strani Mladosti, ki je uvodni niz dobila s 34:32. To ni zamajalo odbojkarjev Maribora, ampak jih je podžgalo, saj so v drugem nizu dalmatinsko ekipo nadigrali v vseh prvinah igre. V tretjem je ekipa gostiteljev zaigrala nekoliko bolje, a še vedno preslabo, da bi ogrozila pot gostov do vodstva v nizih 2:1, v tretjem pa so Mariborčani z učno uro odbojke postavili le še piko na i. 

"Ekipa Mladosti je v prvem nizu prikazala zelo dobro odbojko, odlikovala se je predvsem z agresivnostjo, naša igra pa ni bila takšna, kot sem pričakoval. Je pa bila v nadaljevanju, ko so fantje strnili vrste in zaigrali kot prerojeni. Gostitelje so prekašali v vseh prvinah odbojkarske igre in zaslužijo si čestitke. Čaka nas še zadnja tekma proti Mursi, želim, da bi fantje prikazali igro, kakršno so v treh nizih proti Mladosti," je povedal trener Maribora Sebastijan Škorc. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta