Po zmagi v Kamniku niso poleteli v oblake

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
13.02.2024 06:00

Mariborski odbojkarji bodo danes in jutri v Kaštelih igrali dve tekmi zadnjega turnirja prvega dela lige Mevza, domov se želijo vrniti s šestimi točkami

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Naučinkovitejšega odbojkarja Calcita Lazara Bruneta sta v Kamniku z blokom večkrat zaustavila Janez Janž Kržič, levo, in Žiga Donik.
Sašo Bizjak

Potem ko so odbojkarji Maribora v letošnji sezoni v štirih tekmah proti kamniškemu Calcitu - treh v državnem prvenstvu in eni v Mevzi - osvojili zgolj dva niza, so minulo soboto v Kamniku tekmeca gladko premagali s 3:0 in dokazali, da bodo kamniški odbojkarji in odbojkarji ljubljanskega ACH v njih imeli resne tekmece v boju za naslov prvaka, za slovenski pokal in tudi za zmagovalca srednjeevropske lige Mevza. 

"V Kamniku smo prikazali odlično igro. Naša pripravljenost raste, delamo ogromno, tudi po pet ur na dan, nagrada za trdo delo so zmage. Dobršen del sezone so nekatere igralce pestile poškodbe ali so imeli zdravstvene težave, teh sedaj ni in tudi to je eden od razlogov, da raste kakovost naše igre," pravi trener Maribora Sebastijan Škorc.

"S porazom 2:3 proti ACH in zmago 3:0 proti Calcitu smo dokazali, da se lahko merimo z največjima kandidatoma za naslov prvaka, ki imata v svojih vrstah odlične in izkušene tujce, mi pa imamo mlado ekipo, ki premore veliko znanja in kakovosti. Po zmagi v Kamniku nismo poleteli v oblake, ostali smo na tleh, lahko pa s še večjim optimizmom zremo v nadaljevanje sezone, saj se ta preveša v prelomni del," je dodal Škorc.

Mariborski odbojkarji so se po sobotni veliki zmagi v nočnih urah vrnili v Maribor, časa, da bi proslavili dosežek, ni bilo, saj jih je že v nedeljo čakal trening. "Trenirali smo tri ure in pol, fantom sem čestital za vzdržljivost, včeraj smo imeli popoldanski trening, po njem pa smo z dvema kombijema odpotovali na zadnji turnir prvega dela lige Mevza v Kaštele pri Splitu, kjer bomo igrali dve tekmi. Prvo v torek ob 18. uri proti ekipi Mladost Kaštela in drugo v sredo ob 17.30 proti ekipi Mursa Osijek. Čeprav gre za kluba, ki sta na repu lestvice, moramo zaigrati resno in potrditi vlogo favorita. Želimo osvojiti šest točk in obdržati drugo mesto na lestvici," razkrije želje strateg mariborskih odbojkarjev. "Trenutno na lestvici vodi Calcit, če bo tako ostalo tudi po zadnjih turnirjih, bi se naša ekipa z drugim mestom v polfinalu ognila kamniški, ki velja za najbolj kakovostno v ligi, kdo pa bi lahko bil naš tekmec v polfinalu, bo znano šele po omenjenih turnirjih."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta