Pogačar po drugem mestu v vožnji na čas ostaja vodilni na dirki po Franciji, Evenepoelu zmaga, Roglič tretji

STA, Gr.G.
05.07.2024 17:39

Belgijski as Remco Evenepoel je zmagovalec vožnje na čas v sedmi etapi kolesarske dirke po Franciji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Belgijski as Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) je zmagovalec vožnje na čas v sedmi etapi kolesarske dirke po Franciji. Na 25,3 km dolgi trasi med Nuits-Saint-Georgesom in Gevrey-Chambertinom je za 12 sekund ugnal slovenskega zvezdnika Tadeja Pogačarja, ki ostaja v rumeni majici vodilnega. Primož Roglič je etapo sklenil na tretjem mestu.

Pogačar (UAE Team Emirates) je prvo od dveh voženj na čas na letošnji dirki po Franciji začel s 45 sekundami naskoka pred Evenepoelom, razmerja moči pa so se po današnji dokaj razgibani trasi s slabimi 300 višinskimi metri nekoliko spremenila.

EPA

Evenepoel je po 56. zmagi v karieri, od tega 15. v vožnjah na čas, razliko za Pogačarjem zmanjšal na 33 sekund, potem ko je upravičil vlogo favorita kot svetovni prvak v kronometru.

Zelo dobro je s 25,3 km dolgo traso opravil tudi Pogačar, ki je zaostal 12 sekund. Drugi slovenski as Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) je kot olimpijski prvak iz Tokia zasedel tretje mesto z zaostankom 34 sekund in v skupnem seštevku pridobil eno mesto.

Tadej Pogačar
EPA

V razvrstitvi ima po sedmih etapah Pogačar 33 sekund naskoka pred Evenepoelom, tretji pa je Danec Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike), ki je bil danes četrti z zaostankom 37 sekund. V seštevku Vingegaard zdaj zaostaja 1:15, Roglič pa na četrtem 1:36 minute.

Ostali Slovenci tokrat niso kolesarili na polno. Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) je bil 146., Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike) 156., Luka Mezgec (Jayco-AlUla) pa 173.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta