(POGOVOR) Andrea Tišma z optimizmom zre v nadaljevanje tekmovalne sezone

Zmago Gomzi
24.01.2024 06:15

Današnja tekma v Lukni proti Mladosti Zagreb, ki se bo začela ob 18. uri, bo za mariborske odbojkarice odločilna v boju za polfinale lige Mevza.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odlika Andree Tišma so natančne podaje.
Andrej Petelinšek

Po odhodu Eve Pogačar, prve podajalke odbojkaric Nove KBM Branika, v nemški prvoligaški klub VfB 91 Suhl iz Thüringena, je vodstvo kluba vrzel zapolnilo z nadarjeno srbsko igralko, aprila 2003 v Beogradu rojeno Andreo Tišma. Srbska podajalka, ki je odbojkarsko pot začela pri beograjskem Partizanu, se je leta 2021, ko je dopolnila osemnajst let, prvič podala v tujino. Bankirke so njen tretji klub, najprej je dve leti igrala za švicarski Volero iz Züricha, v lanski sezoni, pred prihodom v Maribor, pa za francoski Le Cannet in z njim osvojila naslov francoskih prvakinj. Leta 2022 je bila kot mladinska reprezentantka Srbije na evropskem prvenstvu do 21 let izbrana za najboljšo podajalko, istega leta pa je z reprezentanco Srbije osvojila bronasto kolajno na sredozemskih igrah v Oranu. 

Postavna 190 cm visoka podajalka se je na novo igralno okolje in tudi na Maribor že dobro privadila. "Ko sem se z vodstvom Nove KBM Branika dogovorila o sodelovanju, sem vedela, v kakšen klub prihajam. V Mariboru sem že pet mesecev, počutim se zelo dobro, nove soigralke so me dobro sprejele in moja edina želja je, da igralsko zorim in da na vsaki tekmi zaigram po najboljših močeh. V tem času je prišlo tudi do spremembe na trenerskem stolčku, Žiga Kos je v treninge in igro vnesel nekaj novosti, ki bodo v nadaljevanju sezone prispevale k še boljši igri," je pojasnila Andrea Tišma, ki je zadovoljna z igrami ekipe v dosedanjem delu državnega prvenstva. "V prvem delu je ekipa v štirinajstih tekmah enajstkrat zmagala, doživela tri poraze, dva proti Calcitu in enega proti ekipi GEN-I. V drugem delu so za nami tri tekme v modri skupini, vse tri so se končale z našo zmago, tako da gre vse po načrtih."

Dokazala, da je velika okrepitev  

"Trudim se, da bi iz tekme v tekmo igrala boljše. Vem, da je to mogoče," je prepričana, hkrati pa se zaveda visokih ciljev mariborske kipe. "Zanimajo nas le uvrstitve v finale državnega prvenstva, pokalnega tekmovanja in lige Mevza. V vseh omenjenih tekmovanjih bodo naše največje tekmice igralke Calcita, a menim, da so tudi Kamničanke premagljive." Ekipo Nove KBM Branika čaka danes ob 18. uri v Lukni nova preizkušnja - v tekmi petega kroga lige Mevza se bo udarila z zagrebško Mladostjo. Da bi se Mariborčanke uvrstile v polfinale tega tekmovanja, potrebujejo zmago. "Mladost ima kakovostno ekipo, a sem prepričana, da jo lahko premagamo. Igro Zagrebčank poznamo, verjamem, da bo trener pripravil ustrezno taktiko, ki bi nas, če bomo prikazali igro, kakršno zmoremo, pripeljala do zmage. Igramo pred svojimi navijači, kar bo za nas še dodatna spodbuda," je končala Andrea Tišma.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta