Pred derbijem: Kdo bo nasledil Ognjena Mudrinskega? Prvaki vabijo k izboru Vijol'čnega bojevnika 2022

M.D.
14.02.2023 15:35

V nedeljo bo na večnem derbiju med Mariborom in Olimpijo razglašen najbolj srčen nogometaš vijoličastih po izboru navijačev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V le nekaj mesecih igranja za Maribor je Ognjen Mudrinski postal ljubljenec občinstva v Ljudskem vrtu.
Andrej Petelinšek

Med kandidati za častni naziv Vijol'čni bojevnik 2022 je 17 aktualnih nogometašev Maribora, ki so na vsaj dvanajstih uradnih tekmah dosedanjega dela sezone branili barve klube z Mladinske ulice 29. V tradicionalni akciji 16-kratnih državnih prvakov, izbor poteka petnajstič, imajo glavno besedo navijači, glasovanje poteka na spletni strani NK Maribor

Tokrat lahko navijači Maribora glasujejo med Svenom Šoštaričem Karićem, Rokom Sirkom, Nemanjo Mitrovićem, Mennom Bergsnom, Markom Tolićem, Martinom Milcem, Maxom Watsonom, Markom Božićem, Luko Uskokovićem, Janom Repasom, Ivanom Brnićem, Andražem Žinićem, Ignacijem Guerricom, Gregorjem Sikoškom, Aljažem Antolinom, Žanom Vipotnikom in Rokom Kronavetrom, ki je že postal Vijol'čni bojevnik. Zakaj v izboru ni vratarja Ažbeta Juga? V tej sezoni je igral na desetih uradnih tekmah. 

"Ne pozabimo: ne izbiramo najboljšega nogometaša, ampak najbolj srčnega! Tudi tokrat bodo o zmagovalcu odločali glasovi navijačev, imetnikov sezonskih vstopnic in udeležencev ankete na vseh uradnih kanalih NK Maribor. Med vsemi udeleženci z izpolnjenimi glasovnicami bomo izžrebali srečnega nagrajenca, ki bo dobil podpisan dres novega Vijol'čnega bojevnika," sporočajo v NK Maribor. Glasovanje bo zaključeno v soboto, 18. februarja, ob 15. uri. Razglasitev zmagovalca bo v nedeljo, 19. februarja, pred začetkom derbija med Mariborom in Olimpijo.

Spomnimo, v letu 2021 je pristaše Maribora najbolj prepričal srbski napadalec Ognjen Mudrinski, ki je bil v Ljudski vrt posojen iz poljske Jagiellonije. Po osvojitvi naslova državnega prvaka 31-letnik ni ostal v mestu ob Dravi, prekinitvi pogodbe s Poljaki se je odločil kariero nadaljevati na Tajskem, trenutno pa je član madžarskega Ujpesta. Leto pred tem so za najbolj borbenega nogometaša v vrstah vijoličastih navijači izbrali Aljošo Matka, ki je po odhodu iz Maribora oblekel dres Olimpije, največjih rivalov Štajercev, zdaj je član Celja. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta