(POGOVOR) Vijol'čni bojevnik želi ostati v Mariboru: Osvojiti moramo naslov, za druge stvari pa bo še čas

Miha Dajčman Miha Dajčman
28.02.2022 06:01

Trener pravi, da treningi niso specialiteta Ognjena Mudrinskega, Srb pa kvaliteto kaže na tekmah

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ognjen Mudrinski je za Maribor debitiral v osmem krogu prve lige, v 23. krogu je že na vrhu lestvice strelcev.
Andrej Petelinšek

Štirinajst tekem v letu 2021 za Maribor je bilo dovolj, da je 30-letni nogometaš Jagiellonie, ki bo do poletja posojen v štajersko prestolnico, postal deveti vijol'čni bojevnik. Naziv najbolj srčnega nogometaša po izboru navijačev je Ognjen Mudrinski potrdil na najlepši način, na 16. prvenstveni tekmi za 15-kratne slovenske prvake je dosegel deseti in enajsti gol, se vsaj začasno (in prvič) zavihtel na vrh lestvice strelcev prve lige in Mariboru priigral novo zmago v boju za naslov. Drugo tekmo zapored je dosegel dva gola, na treh tekmah letos je pri štirih. V prvi ligi gol v povprečju doseže na 112 minut.

"Hvala navijačem, ki so glasovali zame. Ponosen sem, da sem prejel nagrado. Zdaj je na meni, da se borim še naprej," je po novi dobri predstavi dejal srbski napadalec, ki je bil znova v priložnostih za še kakšen gol. O izboru najsrčnejšega nogometaša kluba ni razmišljal, zato je bil pred tekmo presenečen, ko je od navijačev prejel svojo okvirjeno fotografijo in vijoličasti šal. Vprašanju, ali se lahko ponovi zgodba Aljoše Matka, ki je eno leto po prejemu naziva vijol'čni bojevnik zaigral za Olimpijo, se je Mudrinski nasmejal: "O tem ne razmišljam, do poletja sem igralec Maribora. Nato bomo videli, ali bo obstajal interes, da ostanem." Interes kluba in navijačev, da bi priljubljeni Mudri v novi sezoni postal nogometaš v lasti Maribora, zagotovo obstaja. Je temu naklonjen tudi Srb? "Želel bi ostati v Mariboru, a o tem se bo nekaj vprašalo tudi Jagiellonio, veliko stvari bo vplivalo na odločitev. Videli bomo. Srečen in zadovoljen sem tukaj, in kar je najpomembnejše - igramo dobro. Osvojiti moramo naslov, za druge stvari pa bo še čas," o svojem statusu razmišlja Mudrinski, ki v prvi slovenski ligi gola ni dosegel le še proti Muri in Olimpiji.

Na obeh tekmah, na katerih je napadalec vijoličastih dosegel dva gola, ga je trener Radovan Karanović po dobri uri igre zamenjal. V soboto proti Taboru je za menjavo prosil sam. "V naslednjih dveh tednih imamo tekme na štiri dni, čaka nas naporen ritem, štediti moramo moči," racionalno razmišlja 30-letnik, ki mu je jeseni marsikdo očital, da ni stoodstotno pripravljen. Za razliko od poletja je pozimi z Mariborom opravil priprave. "Vsak igralec lahko v fizični pripravljenosti vselej napreduje. Se pa trenutno dobro počutim," o svoji pripravljenosti pravi robustni nogometaš, za katerega tudi Karanović priznava, da treningi niso njegova "specialiteta". Je pa trener Maribora po tekmi s Taborom dejal, da je že med ogrevanjem opazil, da gredo streli Mudrinskega v gol in da se hitro vidi, ko je Srb strelsko razpoložen.

Najboljši strelec Maribora v napadu znova sodeluje z nekdanjim soigralcem pri Spartaku iz Subotice Đorđem Ivanovićem. "Đole se je ekipi pridružil pozno, potrebuje nekaj časa, da se prilagodi stilu igre. Vsi smo zadovoljni z njim in njegovim odnosom. Biti mora pozitiven in zagotovo bo tudi on začel dosegati gole," pravi nekdanji nogometaš Crvene zvezde, ki pa je v soboto dejal, da si nedeljskega beograjskega derbija ne bo ogledal z Ivanovićem, nekdanjim nogometašem Partizana, saj da je tako bolje za oba.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.