Pred reprezentančno akcijo: Bayern se je zatresel pred Šeškom

Borut Planinšič Borut Planinšič
02.10.2023 06:30

Matjaž Kek predstavi moštvo za spopada s Finsko in Severno Irsko, ki nas lahko še bolj približata Euru

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sven Ulreich je dobil dvoboj z Benjaminom Šeškom.
EPA

Selektor Matjaž Kek danes ob 11. uri v reprezentančni bazi na Brdu pri Kranju razkrije seznam nogometašev, ki gredo v naslednja spopada za Euro 2024. Morda že prelomna spopada. Saj je vsaka od desetih kvalifikacijskih tekem po svoje usodna, a zdaj, ko po šestih krogih vodi v skupini H, lahko Slovenija opravi še dobršen del posla na poti v Nemčijo.

Najprej 14. oktobra ob 18. uri v Stožicah igra s Finsko. Tri dni za tem v Belfastu s Severno Irsko. Danci, ki imajo tako kot Slovenija trinajst točk, se bodo 14. oktobra doma ubadali s Kazahstanom. Tri dni pozneje v spopadu moštev, ki imata za zdaj po dvanajst točk, Kazahstance gosti Finska, Danska pa gre po zanesljive točke v San Marino. Novembra bosta zadnja kroga, Slovenija bo takrat igrala na Danskem in doma s Kazahstanom.

Pred snidenjem reprezentantov se vse vrti okoli vročega 20-letnika Benjamina Šeška. Sredi prejšnjega tedna je bil z dvema goloma junak pokalne zmage Leipziga s 3:2 pri drugoligašu Wiesbadnu. V soboto pa je imel sijajno priložnost, da zablesti še proti velikemu Bayernu. Leipzig, za katerega je Kevin Kampl začel tekmo šestega kroga bundeslige in igral 64 minut, je doma po 26 minutah že vodil z 2:0. Strelca: Lois Openda in Castello Lukeba. Pa se je Bayern izvlekel z goloma Harryja Kana iz enajstmetrovke (57.) in Leroya Saneja (70).

Takrat je trener Marco Rose v igro poslal Šeška. V drugi minuti sodnikovega podaljška je mladi as za las zamudil predložek Fabia Carvalha, v peti minuti pa še lepšo priložnost za nepozaben udarec Bavarcem. Po podaji Xavija Simonsa je ušel obrambi in hotel prelisičiti vratarja Svena Ulreicha, a je ta žogo odbil z nogo, da je ostalo 2:2. Šeška v sredo čaka še hujši test. Manchester City v ligi prvakov, potem ko je v prvem krogu proti Young Boys dočakal svoj prvi gol v elitnem tekmovanju.

Jutri ob 14. uri gre v prodajo oziroma v spletno rezervacijo 1,2 milijona vstopnic za evropsko prvenstvo, ki stanejo od 30 evrov naprej. Časa za prijavo imate do 26. oktobra, dobitnike vstopnic pa bodo izžrebali. Po decembrskem žrebu skupin Eura gre v prodajo še milijon vstopnic, takrat le za navijače iz držav udeleženk.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta