Priložnost za odbojkarsko maščevanje

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
11.11.2023 06:00

Mariborske odbojkarice se želijo primorskim oddolžiti za poraz na uvodni tekmi državnega prvenstva

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Uspešna igra v bloku je lahko tudi odločilna za zmago.
Igor Napast

Odbojkarice Nove KBM Branika so letošnje državno prvenstvo začele s porazom. Na tekmi v Novi Gorici je bankirke kljub 43 točkam Ize Mlakar s 3:2 premagala ekipa GEN-I. Mariborčanke, ki si z Goričankami s 16 točkami na lestvici delijo drugo mesto - na vrhu je z 21 točkami Calcit Kamnik -, imajo priložnost, da se Primorkam oddolžijo za poraz in si z zmago na lestvici priigrajo točkovno prednost pred Goričankami. V 8. krogu se jutri ob 20. uri v Lukni namreč obeta prav štajersko-primorski obračun.

Če bo mariborska ekipa igrala tako kot na zadnjih tekmah - v 7. krogu je v Lukni brez težav s 3:0 premagala Luko Koper -, bi točke tudi po jutrišnji tekmi morale ostati od Pohorjem. Novogoriška ekipa ima kakovostno igralsko zasedbo, ki pa si je v 7. krogu privoščila spodrsljaj; v gosteh je z 1:3 klonila proti Ankaranu.

Če bo tekma v Lukni odločala o drugem mestu na lestvici, bo tekma v Ankaranu med domačo ekipo in vrsto Formisa Rogoze Hoče, ki bo danes ob 20. uri, odločala o petem mestu. Na slednjem je s 6 točkami rogoško-hoška ekipa, mesto za njo pa je, s prav tako 6 točkami, ekipa Ankarana.

Danes bosta še dve tekmi 8. kroga; ob 17. uri se bosta spoprijeli ekipi Sipa Šempeter in Luke Koper, pol ure pozneje pa se bo v Kamniku začela tekme med Calcitom in Grosupljami.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta