Prva liga: Celjanom namesto slavja domžalski šok

BPM
21.04.2024 20:04

Odločitev o državnem prvaku v nogometu preložena. V nedeljo pa veliki, morda že odločilni spopad Celje - Olimpija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aljoša Matko bi lahko zabil in moral zabiti večkrat, en njegov gol je bil premalo za Celje.
Andrej Petelinšek

Ni še konec, Celjani še niso državni prvaki v nogometu. Čeprav bi to, če bi v 32. krogu prve lige osvojili točko več od Olimpije, že lahko postali. Zmaji odločitve o prvaku niso le preložili, po spodrsljaju Celja so zaostanek znižali na devet točk, za lizanje ran po porazu z Mariborom pa raztreščili druge Štajerce, nogometaše Aluminija. Četudi so Domžale šokirale vodilno moštvo, bo v Celju vroč konec tedna: v prihodnjem krogu, v nedeljo ob 15. uri, se udarita prvi in drugi, točka bi bila domačim dovolj za slavje. Na ta način bi tri kroge pred koncem zadržali devet točk prednosti, v medsebojnih tekmah z Olimpijo pa bili v boljšem položaju, saj imajo v tej sezoni z njo zmago s 4:2, poraz z 0:1 in remi.

Olimpija je pozabila večni derbi. V Stožicah se je spravila nad Kidričane, ki niso bil tako nebogljeni, kot kaže rezultat. Imeli so priložnosti, da zelene hitro porinejo v težave. Toda s 5:0 se je končalo v strelskem šovu Ivana Durdova (zadel je v 19. in 55. minuti), Marka Bresta (75.) in Pedra Lucasa (81.), vmes si je v 48. minuti vratar Lan Jovanović zabil še avtogol.

Z Mariborom za hrbtom Olimpija še vedno bolj brani drugo mesto kot napada prvo, vse več glavobolov pa je pri Kidričanih. Vsega trije remiji na zadnjih osmih tekmah so jih spravili v položaj, ko si bodo oddahnili že, če ne bodo neposredno izpadli iz prve lige, temveč šli v dodatne kvalifikacije zanjo. Po 32. krogu bi zdrsnili na zadnje mesto, če se ne bi prebudila Mura. V Domžalah je z 2:1 ugnala Radomlje in jih na lestvici pustila za Kidričani. Za Radomlje je zadel Uroš Korun (38.), za Muro Amadej Maroša (7.) in Robert Čakš (73.).

Moštvi Celja in Domžal sta uprizorili divji obračun. Po golih Aljoše Matka (20.) in Luke Bobičanca (70.) za domače ter sijajnega Jošta Piška (54. in 83.) in Filipa Stuparevića (64.) za goste je bilo 2:3. To še ni vse: grofje bodo zaradi rdečega kartona drugi naslov prvakov po letu 2020 v nedeljo lovili brez kapetana Denisa Popovića.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta