Prva liga: Lepo je bilo sanjati, zdaj pa po Evropo

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
22.04.2023 06:15

Olimpijo prva tekma v vlogi potrjene prvakinje čaka v Novi Gorici, Maribor boj za drugo mesto začenja proti Domžalam

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saso Bizjak

Naslov že imajo v žepu, a v taboru nogometašev Olimpije poudarjajo, da sezona še ni končana. "Kljub temu da smo prvenstvo že končali, se počutimo dobro. Naslov imamo, a treba je odigrati še nekaj tekem do konca prvenstva. Razmišljamo o naslednji tekmi, želimo si zmage in novih točk. Prav tako ostaja še pokal, tako da nismo še dosegli vseh ciljev," poudarja branilec zmajev David Sualehe, eden od junakov na nedeljskem večnem derbiju proti Mariboru. Portugalec je k zmagi, ki je Olimpiji dokončno prinesla naslov, prispeval prvi gol. "Velikokrat sem že poskušal, a ni uspelo. To je moj prvi gol v članski karieri in ponosen sem, da sem zadel na derbiju. Videl sem Aldairja in odigral z njim. Vse se je odvilo dobro, opazil sem gol in ustrelil. Videti stadion na nogah je bilo noro!" se je spomnil 26-letnik.

Ljubljančani se bodo v vlogi potrjenih prvakov prvič predstavili jutri v Novi Gorici. Točke precej bolj potrebujejo gostitelji, ki lovijo zadnje rešilne bilke za obstanek med prvoligaši. Gorica je z 22 točkami na dnu lestvice poravnana s sežanskim Taborom, jutri pa bo na njeni klopi prvič sedel Agron Šalja, ki je v začetku tedna zamenjal Edoarda Rejo.

Maribor je v tej sezoni na treh tekmah proti Domžalam osvojil le točko.
Andrej Petelinšek

Če je Olimpija svojo bitko že dobila, se bodo njeni zasledovalci morali še potruditi, da svoje, zdaj prilagojene cilje uresničijo. Maribor želi zadržati drugo mesto na lestvici in potrditi mesto v kvalifikacijah za konferenčno ligo. Nocoj ob 20.15 bo v Ljudskem vrtu gostil Domžale. Pred tedni je prvi mož strokovnega štaba napovedal, da bo njegovo moštvo boljše, ko ne bo več niti teoretičnih možnosti za skok na prvo mesto. Bo zdaj res lažje za vijoličaste? "Ne bo lažje, se pa osredotočenost vrača na tisto pravo - na obrambo druge pozicije, na stvari, kjer imamo boljše možnosti. Ne bom rekel, da je bila osvojitev prvega mesta znanstvena fantastika, zagotovo pa je bila nemogoča misija, ki smo se je v nekem trenutku držali. Lepo je bilo sanjati, a to je bil le sen. Zato sem pozival, da se držimo realnih stvari. Za drugo pozicijo se je treba junaško boriti. Drugo mesto za Maribor ni nekaj, kar bi ga zadovoljilo, a ne sme nam biti pod častjo. Nihče ne osvaja naslovov zaradi imena in grba, za njih se je treba boriti celo leto, biti konstanten. Mi to nismo bili in si prvega mesta nismo zaslužili," je odkrito ocenil trener Damir Krznar.

Z izbranimi besedami je govoril o današnjem nasprotniku. "Zame so najbolj neugoden nasprotnik Domžale. S svojim stilom, visokim presingom, preganjanjem po terenu in čvrstim držanjem pozicije nam nikakor ne ustrezajo. Simon je trener, ki perfektno limitira nasprotnika, hkrati pa ima idejo, kaj želi njegovo moštvo narediti," je povedal Krznar.

Domžale bodo pod Kalvarijo oslabljene, zaradi poškodb in kartonov jim bo manjkalo kar osem igralcev. Rumena družina je v tej sezoni vijoličaste že dvakrat premagala, ni pa brez možnosti, da v finišu ulovi evropsko vozovnico. V 32. krog bo krenila s petega mesta, od četrtega Kopra jo ločijo štiri točke, od tretjega Celja sedem. "Težko bo s tekmovalnega vidika, a borili se bomo do konca. Zaključek sezone bomo izkoristili za uveljavitev igralcev, ki bodo tukaj v prihodnje. S tem bomo nekako že storili prve korake za naslednjo sezono. Poskušali bomo biti pravi, korektni. Mislim pa, da so želje, ki so bile mogoče malce nerealne, zdaj zelo oddaljene in zato se s tem ne obremenjujemo več," pred vrnitvijo v Maribor, kjer je sedel na klopi med marcem in septembrom 2021, razmišlja trener Simon Rožman.

Pari 32. kroga I. SNL - danes ob 15. uri: Radomlje - Koper, ob 17.30: Tabor - Mura, ob 20.15: Maribor - Domžale; jutri ob 15. uri: Gorica - Olimpija, ob 17.30: Bravo - Celje.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta