Prva liga: Remi Kopra in Mure na Bonifiki, Primorci od 39. minute igrali z nogometašem manj

STA, M.D.
22.09.2024 18:04

Nogometaši Kopra in Mure so se v 9. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Koprčani so pod vodstvom Oliverja Bogatinova remizirali tretjič v sezoni.
Andrej Petelinšek

Izbranci Oliverja Bogatinova so več kot en polčas igrali z igralcem manj, a vseeno prišli do točke v obračunu z Muro. Primorci so bili bolj ali manj enakovredni gostom v vseh elementih, imeli pa tudi najlepšo priložnost na tekmi, na kateri sta ekipi prvi strel v okvir vrat poslali šele po dobri uri. Soboška ekipa je po devetih krogih pri 16 točkah, Koper pa pri dveh manj.

Moštvi si v prve pol ure nista priigrali posebej nevarne akcije, soboška zasedba je enkrat zadela zunanji del mreže tekmečevih vrat, a prave nevarnosti za Metoda Jurharja v domačih in Florijana Raduho v gostujočih vratih ni bilo.

V 39. minuti pa je domača ekipa doživela velik udarec, saj si je zaradi udarca s komolcem v obraz Kaija Cipota drugi rumeni karton prislužil Ahmed Franck Sidibe.

Številčne prednosti Prekmurcem pod vodstvom Oskarja Drobneta ni uspelo unovčiti v prvem polčasu, so pa tudi Primorci še vedno kazali nekaj napadalnih ambicij. V 53. minuti je pri Muri Diogo Bezerra stekel v obetaven protinapad, a ga je na koncu ujel Sandro Jovanović in preprečil nevaren udarec.

Strela v okvir vrat tudi po uri igre gledalci še niso videli, v 63. pa ga je le sprožil Sandi Nuhanović z desne strani, Jurhar pa je žogo odbil. Malce zatem je Omar El Manssouri na drugi strani zapravil obetaven protinapad Kopra, ki je nato nase opozoril s še enim protinapadom Isaaca Matondoja.

Mura je nato vse bolj prevzemala pobudo, toda Koper je imel v 75. minuti najlepšo priložnost na obračunu, ko je bil sam pred Raduho Matondo, toda Murin vratar je obranil njegova zaporedna strela. V 85. minuti je na drugi strani od daleč poskusil Nuhanović, Jurhar pa je bil spet na mestu.

Koper bo v 10. krogu v nedeljo gostil Radomlje, Mura pa bo dan prej gostovala pri Nafti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta