Prva liga: Šumarji samozavestno nad velikega soseda

Marko Kovačević
28.09.2023 17:19

Že med slavjem po zmagi nad vodilnim Celjem so se v taboru Aluminija začeli pripravljati na nedeljski dvoboj z Mariborom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aluminij postaja specialist za tekme proti Celju.
Andrej Petelinšek

Kakšen način, da prekineš črno serijo! Nogometaši Aluminija so svoj niz porazov prekinili kar proti vodilni ekipi prve lige. Dotlej neporaženo Celje je v desetem krogu padlo z 1:3. In to na svojem igrišču. "Zahvalil bi se igralcem in jim čestital, da so imeli samozavest. Težko je po petih zaporednih porazih iti v goste k prvemu na lestvici. Verjeli smo vase, se dvigovali iz minute v minuto, v drugem polčasu smo bili precej boljši, hitrejši, kronali dobro igro s tremi zadetki in povsem zasluženo zmagali. Ta zmaga pa ne sme skriti, da moramo v klubu ostati skupaj tudi takrat, ko so slabi rezultati. Ker imamo veliko mladih igralcev, je treba delati. Veliko vzponov in padcev bo še, iz te zmage ne bom delal evforije, a tokrat so fantje odigrali fantastično," je bil s prikazanim v knežjem mestu, razumljivo, zadovoljen trener Aluminija Robert Pevnik.

V nedeljo šumarje čaka še en štajerski dvoboj. V Kidričevem bodo gostili Maribor. "Najbolj me veseli, da so se fantje že po tekmi v Celju pogovarjali o Mariboru. To so igralci, ki želijo uspeti. Odigrajo kdaj slabše, delajo napake, a s tem živimo. Ob veselju po zmagi se bomo tudi pripravljali na Maribor. Samozavestno gremo naprej," se je proti obračunu z vijoličastim ozrl Pevnik.

Aluminij je Celju zagodel že v prvem krogu, ko mu je odščipnil točko za remi 2:2, v sredo pa je poskrbel za prvi poraz zasedbe, ki jo s klopi vodi Albert Riera. "Nikoli ne iščem izgovorov. Slab dan smo imeli. Zelo slab. Začenši z mano, ki sem odgovoren za pripravo, naredim načrt, izberem igralce. Izgubili smo zaradi naših napak, nasprotnik je naredil svoje delo. Sem prvi odgovoren za to, kar se je zgodilo. Fantom sem rekel, da tega, kar se je zgodilo, ne moremo spremeniti, morajo pa biti pripravljeni že naslednji dan, saj nas v soboto čaka nova tekma," je poudaril 41-letni Španec.

V 11. krogu bo njegovo moštvo gostovalo v Murski Soboti. Za Muro je uspešna mini turneja gostovanj. Po Rogaški je z 2:0 premagala še Domžale. Dardan Shabanhaxhaj (v 44. minuti) in Matic Maruško (70.) sta bila natančna ob Kamniški Bistrici. "Igralci so odigrali kvalitetno, bili so izjemno profesionalni tako v tehniki kot v zanosu in odnosu do dela. Nismo veliko menjali in ne bomo veliko menjali. Zdaj se obračamo proti tistemu težjemu delu. Igramo doma, čas je, da tudi doma dobimo tekmo," na dejstvo, da so črno-beli v tej sezoni na štirih tekmah na Fazaneriji osvojili zgolj eno točko, opozarja trener Vladimir Vermezović.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta