Prva liga: Veselili so se le Sobočani

07.12.2023 19:55

Za konec 18. kroga je Mura s 3:1 premagala Rogaško, Olimpija in Bravo sta se razšla z 1:1

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sobočani so v 18. krogu prišli do šele druge domače zmage v sezoni.
Saso Bizjak

Resda so igrali proti najslabšemu moštvu v ligi, pa vendarle - končno, po enem mesecu, so se tudi nogometaši Mure veselili zmage, šele druge domače v tej sezoni. S 3:1 so premagali Rogaško in jo še utrdili na zadnjem mestu lestvice. Mesto višje so bili Slatinčani le po prvem in desetem krogu, a z dvanajstim porazom v 18. krogih zdaj po polovici prvenstva drvijo proti izpadu. Za štiri točke zaostajajo za Aluminijem, za kakšno manj bi, če bi igrali tako kot v prvem polčasu, ko so po zadetku Gradišarja celo povedli, nakar je Shabanhaxhaj izenačil. A ko je v 45. minuti Emanuel Mihelič prejel drugi rumeni karton, se je Slatinčanom začelo podirati. Jovičević in Maroša sta Muri priborila zmago in jo utrdila na sedmem mestu lestvice, točko za Domžalami.

Mesto višje je Bravo, ki je na mestnem derbiju iztržil točko proti Olimpiji. Da se je na zdaj že znamenitem blatnem igrišču sploh dalo nastopiti, so vzdrževali zelenico posipali s peskom. Ko je v 76. minuti zadel Kasa, se je že zdelo, da bo trud gostiteljev poplačan, a mestni tekmeci se niso pustili, v izdihljajih tekme je za delitev točk poskrbel Poplatnik. Bravo na lestvici ostaja peti, Olimpija druga. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta