Prvak izkoristil napako rivala

STA
28.04.2024 17:16

Aktualni dvakratni svetovni prvak v razredu MotoGP Francesco Bagnaia je v Jerezu slavil, potem ko je vodilni v SP Jorge Martin dirko končal v pesku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Francesco Bagnaia (spredaj) je zmagal, Jorge Martin (zadaj) pa ostaja vodilni v SP.
EPA

Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v motociklizmu v španskem Jerezu. V elitnem razredu MotoGP je bil drugi domačin Marc Marquez (Gresini Ducati), tretji pa Italijan Marco Bezzecchi (Ducati VR46). Vodilni v seštevku sezone Španec Jorge Martin (Pramac Ducati) je dirko končal v pesku.

V SP ima zdaj Martin 92 točk, Bagnaia se je približal in jih ima 75. Tretji je Enea Bastianini (Ducati), tokrat peti, ki ima 70 točk. Marquez je s 60 točkami na šestem mestu.

"Zelo pomembna dirka. Na začetku sem bil malo napet, predvsem zaradi zadnjih padcev. A sem imel hitrost, boj z Bagnaio pa je bil dober in napet. A to je dirkanje, dobra dirka je bila in vesel sem teh stopničk," je za organizatorje dirke dejal Marc Marquez.

"Odločilna sta bila dober start in prvi krog. Ko je Jorge naredil napako, sem nadzoroval dirko. Užival sem, tudi v boju z Marcom. Vse je bilo odlično, tudi navijači so pripravili lepo vzdušje," pa je bil dobre volje tudi zmagovalec Francesco Bagnaia

V šibkejših razredih Moto2 in Moto3 sta slavila Španec Fermin Aldeguer in Nizozemec Collin Veijer. 

Naslednja dirka bo 12. maja v francoskem Le Mansu. 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta