Prvaki niso dovolili presenečenja: Odbojkarji Maribora poraženi v Ljubljani

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
08.12.2023 20:44

V vnaprej odigrani tekmi 12. kroga državnega prvenstva ACH brez izgubljenega niza premagal mariborski Merkur.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kanadčan v vrstah Merkurja, Connor McConnell, je zanesljivo sprejemal in še boljše napadal.
Sašo Bizjak

Za odbojkarje Merkurja Maribor se naporen tekmovalni teden še ni končal. Potem ko so v torek in četrtek v Mariboru igrali tekmi srednjeevropske lige Mevza - najprej so s 3:0 premagali avstrijski Amstetten, nato z enakim rezultatom še madžarski Elore in so skupaj s Calcitom s po 12 točkami na vrhu lestvice - so se nocoj v Tivoliju v tekmi 12. kroga državnega prvenstva spopadli z ljubljanskim klubom ACH.

Spopad ekip, ki ju trenirata Mariborčana, Radovan Gačić ljubljansko, Sebastijan Škorc mariborsko, se je po pričakovanju končal z zmago državnih prvakov s 3:0 (25:19, 25:19, 25:20). Mariborski odbojkarji, nekatere dajejo poškodbe, druge bolezen, so se favoriziranemu tekmecu dobro upirali. V uvodnem nizu so celo vodili 16:15, po delnem rezultatu 4:0 za ACH pa so si Ljubljančani priigrali občutno prednost in osvojili niz. V drugem so gostitelji ves čas vodili za tri ali štiri točke in vsi poskusi gostov, da bi izničili prednost tekmeca, so bili zaman. Podobno je bilo tudi v tretjem nizu, ki je prav tako mineval v premoči Ljubljančanov. Pri zmagovalcih je bil v napadu izjemno razpoložen kapetan Nikola Gjorgiev, ki je dosegel kar 28 točk, pri poražencih pa se je s 16 točkami izkazal Connor McConnell.

"Medtem ko smo mi igrali tretjo tekmo v štirih dneh, so bili odbojkarji ACH spočiti. Seveda zaradi tega poraza ne opravičujem, saj je jasno, na kateri strani je kakovost. Do sredine vseh treh nizov smo se tekmecu zelo dobro upirali, potem pa je prišla do veljave kakovostna razlika. Zadovoljen sem, da ni prišlo do kakšne nove poškodbe, kajti do konca tega dela prvenstva nas čakata še dve zahtevni tekmi, prva proti Krki in druga proti Triglavu," je povedal Sebastijan Škorc.

Po osvojitvi treh točk se je ACH s tekmo več povzpel na vrh lestvice, ima 33 točk, dve več od Calcita na drugem mestu, Merkur Maribor pa z 18 točkami ostaja tretji.

Drugi pari 12. kroga - jutri ob 17.30: Calcit - Panvita Pomgrad, ob 19. uri: Krka - Fužinar Sij Metal Ravne, Alpacem Kanal - Triglav.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta