Razliko so delali novinci, a do zmage (spet) ni šlo

Miha Dajčman Miha Dajčman
22.06.2022 20:44

Maribor se je na tretji pripravljalni tekmi pred novo sezono v Radencih pomeril s tretjo ekipo minulega slovaškega prvenstva Spartakom iz Trnave, moštvi sta se razšli z neodločenim izidom 2:2

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ivan Brnić je prodiral po levi strani obrambe Spartaka in dosegel prvenec v vijoličastem.
Igor Napast

Po dveh dneh premora je v torek v Ljudskem vrtu trener Maribora Radovan Karanović na poletnih pripravah (končno) pozdravil reprezentante (Martin Milec, Antoine Makoumbou, Gregor Sikošek, Aljaž Antolin in Nino Žugelj) in petega novinca Svena Šoštariča Kariča. Le dan kasneje so tekmo v Radencih proti Spartaku iz Trnave vsi odigrali po 45 minut. Milec, Makoumbou, Sikošek in Žugelj v prvem delu, Antolin in Karič v drugem. Sploh prvi polčas dinamične tekme so Mariborčani odigrali zelo dobro in razveselili trenerski štab.

Čeprav je ekipa tudi na dan tekme opravila trening, je bila igra vijoličastih hitrejša od tiste na tekmi v soboto proti Škendiji (0:1), ki je sledila devetim aktivnostim v šestih dneh. "Bistvo je, da smo prvič po 15 dneh v polni zasedbi, in opazno je bilo v obeh delih tekme, da so fantje demonstrirali to, kar treniramo. Videli smo vzorec tistega, kar želimo igrati. Igrali smo proti zahtevnemu nasprotniku in v določenih trenutkih smo pokazali več. Lahko smo optimistični," nam je v Radencih vidno zadovoljen dejal Radovan Karanović, ki je od prve minute na igrišče poslal 19-letnega vratarja Sama Pridgarja, v drugem delu pa je na levem krilu igral sicer bočni branilec Ignacio Guerrico in malodane navdušil strokovni štab s svojo predstavo na novem položaju.

Maribor je povedel v peti minuti po golu Roka Baturine, ki je prestregel žogo blizu kazenskega prostora, ko sta na zadnjo vrsto nasprotnika pritiskala Žugelj in Ivan Brnić. Slovaki, ki bodo v tej sezoni igrali v kvalifikacijah za konferenčno ligo, so izenačili z enajstmetrovke v 28. minuti, prekršek je storil Baturina. A že dve minuti kasneje je Maribor znova vodil, lepo podajo Marka Božića v prostor je sprejel hitri Brnić in natančno zaključil. Spartak je izenačil v 51. minuti po odbiti žogi ob posredovanju vratarja Menna Bergsna. Maribor si je priigral več nevarnih priložnosti, Žugelj je zadel tudi okvir vrat.

Snovalca taktike Maribora veselijo predvsem hitri prenosi, direktnost njegovih varovancev in dobra obramba. "Določene taktične stvari želimo pripraviti do prve tekme in tokrat smo lahko videli veliko dobrega. Imamo še določene rezerve, delali pa bomo na tem, kar že deluje," je miren Karanović. Trener Maribora je zadovoljen s hitrim vključevanjem novincev v ekipo: "Sprejemajo naš način dela in razmišljanja, to smo lahko videli na tej tekmi. Vesel sem, da sta danes dva od njih zadela. Verjamem, da bodo iz tekme v tekmo boljši, in videli bomo, zakaj so pripeljani."

Visoka intenzivnost treningov Mariborčanov se bo nadaljevala tudi v prihodnjih dneh. V soboto se bodo vijoličasti v Gornji Radgoni pomerili z ekipo Tuzla City, ki je prejšnjo sezono končala na drugem mestu prvenstva BiH.

Izvedeli smo tudi, da se video analitik 16-kratnih državnih prvakov Mario Milanič in pomočnik trenerja Željko Filipović najverjetneje ne bosta odpravila v Belorusijo spremljat Šahtjor Soligorsk v živo, saj sta pridobivanje vizuma in logistika potovanja v to državo trenutno zelo zahtevna. "Informacije pridobivamo vseskozi, tudi na avtobusu na poti v Radence smo izvedeli nekaj novih stvari. Veliko delamo na tem, da bomo pripravljeni na obračun z Belorusi," je dejal Karanović.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta