Rogaška nič več brez zmage med elito: Skoraj popolni končno brez avtobusa

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
17.09.2023 20:26

Nogometaši Rogaške do prve zmage med prvoligaši, Robert Pevnik po četrtem zaporednem porazu Aluminija ostaja sproščen

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aluminij je v prvem polčasu le s težavo ustavljal poskuse Rogaške.  
Črtomir Goznik

Iz slačilnice v Kidričevem se je razlegal smeh, pesem se je mešala z vzkliki veselja. Pa prešerni zvoki niso prihajali iz garderobe Aluminija, po tekmi osmega kroga prve lige so se v šumi veselili gostje. "Dolgo smo čakali na prvo zmago. Končno smo jo dočakali in tako veselje je seveda logično. Zdaj pa upamo na nove točke in da se ne bomo borili samo za obstanek," je slavje opisal napadalec Rogaške Nejc Gradišar. Ja, nogometaši iz zdraviliškega kraja so se le dokopali do prvega triumfa. V dvoboju klubov, ki sta se še v prejšnji sezoni borila za naslov med drugoligaši, je Aluminij padel z 1:2.

"To najbolje znam," se je Gradišar še zasmejal o svojem trenutku tekme. 21-letnik, ki se je med črno-bele lanskega februarja preselil iz ljubljanskega Brava, je v 14. minuti izkoristil dobro podajo Žana Benedičiča in s strelom z desne strani suvereno matiral vratarja Aluminija Sama Pridgarja. S tem je novince med elito odpeljal do prednosti z 2:0. Za vodstvo, sploh prvo slatinsko v najvišjem rangu slovenskega nogometa, je že v drugi minuti poskrbel Vice Miljanić. "Slabo smo šli v prvi polčas, nismo bili pravi, dobili smo dva prepoceni gola. Nismo dobivali duelov, nismo lovili drugih žog, kar je bilo ključno. V drugem polčasu smo se sicer vrnili, a nismo bili dovolj konkretni v napadu. Nič nam ni steklo," je priznal branilec Kidričanov Gašper Jovan.

Črtomir Goznik

Od vraževerja do popolnosti

Prednost Rogaške bi lahko bila še višja, v prvem polčasu je Pridgar Miljaniću ubranil strel z enajstih metrov. Trener gostov se je med kazenskim udarcem obrnil stran. "Ne bom rekel, da je to vraževerje, a imel sem občutek, da je boljše, da ne gledam. Res je bilo boljše, da nisem," je pripomnil Oskar Drobne. A ga zapravljena priložnost ni bolela. "Kako ne bi bil zadovoljen? To smo potrebovali. Se pa je napeljevalo že v zadnjih dveh krogih, tako proti Mariboru kot Radomljam smo odigrali odlično, a nismo bili nagrajeni. V Kidričevem smo odigrali popolno tekmo, če odštejemo tisto zmedo pri kotu Aluminija. To je potrditev, da lahko osvajamo točke, da imamo karakter v ključnih trenutkih. S tem smo dobili veliko dozo samozavesti, pričakujem še več zagnanosti na treningih," je strokovnjak iz Štor žarel po zmagi proti svojemu nekdanjemu klubu.

Aluminij in Rogaško čaka boj za obstanek.
Črtomir Goznik

Gol Daniela Mikolaja Skibe po kotu v 76. minuti je bil premalo, da bi Aluminij prekinil niz porazov. "Zelo slab začetek, čeprav ni manjkalo borbenosti. Velika želja igralcev, da bi se dvignili po treh zaporednih porazih, je pripeljala do dveh kiksov. Nedosledni smo bili pri pokrivanju. Padli smo pri tem, kar smo trenirali cel teden," je po četrti zaporedni ničli dejal trener Robert Pevnik. Da se ni predal, je poudaril. "Fantje po 2:0 niso padli, dali so glave skupaj, pokazali karakter. Zavedajo se, da to ni bila odločilna tekma. Ostati morajo pozitivni, malo tudi samokritični. Formo je treba malo dvigniti. Karakter igralcev se je po odhodu nekaterih zamenjal, med prvenstvom je treba igrati avtomatizme. Nisem zaskrbljen, vem, kaj delam, vem, da imam v garderobi podporo, kaj bo naredila uprava, pa bomo videli. Sem sproščen," je o svojem statusu v Kidričevem dejal Pevnik. In dodal: "Sem odgovoren za treninge in razvoj igralcev, v prihode in odhode pa se ne bom mešal. Vem, da se bo ekipa dvignila tudi, če ne bo nobene okrepitve, bi pa bilo pozitivno, da dobimo dva ali tri igralce, ob katerih se bodo mladi lahko razvijali."

Končno na domačem igrišču

Okoli Rogaške se je v minulih tednih dvigalo veliko prahu. Po porazu brez boja v Kopru, ki ji ga je NZS pripisala zaradi nezadostnega števila doma vzgojenih igralcev v kadru, so se vrstili protesti, klub je zapustil predsednik, celo z izstopom iz lige so grozili v Obsotelju. Da so ti dogodki vplivali na ekipo, je priznal Drobne: "Govorimo jim, naj ne poslušajo, kaj govori ulica. Fantje so tu, da trenirajo in igrajo. Stvari, ki se dogajajo vzporedno, se pač dogajajo. Nismo mogli biti tiho. Ko veš, da imaš prav, se postaviš na svoj breg in tam vztrajaš. Mi bomo vztrajali." V devetem krogu klub čaka lepša prelomnica. Obnova stadiona je končana, v soboto bo Rogaška Muro gostila na svojem igrišču. "Končno! Sedem krogov smo gostovali. Saj ne vem, kako bo videti, ko se ne bomo peljali z avtobusom na tekmo. Najboljše, da se dobimo v Celju - in se peljemo. Malo bo čudno, a se veselimo. Postavljen je čudovit objekt, ki bo v ponos kraju. Upam, da bo tudi obiskan v čim večjem številu," si je zaželel Oskar Drobne.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta