Russell po trku vodilnih slavil v Spielbergu, pod odrom za zmagovalce končal sedemkratni svetovni prvak Hamilton

STA, Gr.G.
30.06.2024 16:59

Dirka na avstrijskem Štajerskem kakšnih 60 krogov ni ponudila navdušenja in prehitevanj, nato pa se je razvnel boj za zmago.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Britanec George Russell (Mercedes) je zmagovalec dirke za veliko nagrado Avstrije v Spielbergu za svetovno prvenstvo formule 1. Britanec si je zmago privozil po trku vodilnih Nizozemca Maxa Verstappna (Red Bull) in Britanca Landa Norrisa (McLaren) ter na koncu zadržal prednost pred Avstralcem Oscarjem Piastrijem (McLaren).

EPA

Dirka na avstrijskem Štajerskem kakšnih 60 krogov ni ponudila navdušenja in prehitevanj, nato pa se je razvnel boj za zmago med vodilnim Verstappnom, ki je v soboto na domači progi Red Bulla dobil sprintersko dirko in nato kvalifikacije, in Norrisom. A ta se je po številnih napadih Britanca in obrambah Nizozemca končal s trčenjem, v tem sta si oba predrla pnevmatiko in počasi pripeljala do boksov.

EPA

Vse to je izkoristil Russell za tako svojo kot Mercedesovo prvo zmago v sezoni. Za Britanca je to druga zmaga v F1 po Sao Paulu 2022. Še drugič v tej sezoni se je na drugo mesto zavihtel Piastri, tretji je bil Španec Carlos Sainz ml. v Ferrariju. Pod odrom za zmagovalce je končal sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes), peti je bil na koncu Verstappen. Slednji je kljub temu povečal prednost v seštevku SP.

Naslednja dirka SP bo med 5. in 7. julijem v britanskem Silverstonu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta