Še dva nova obraza v Ljudskem vrtu: Prihajata Hrvat in Japonec

Mar.K.
23.06.2023 19:17

Marko Kolar in Itsuki Urata sta nova člana nogometašev Maribora.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Kolar je nazadnje igral za Wislo Plock.
NK Maribor

Z oznanilom, da je Marko Božić, ki je v prejšnji sezoni za Maribor igral kot posojeni igralec italijanskega Frosinoneja, postal polnopravni član 16-kratnih slovenskih prvakov z dvoletno pogodbo, se današnje kadrovanje v Ljudskem vrtu še ni končalo. Še dva novinca so predstavili. Vijoličasti dres bosta odslej nosila 28-letni hrvaški napadalec Marko Kolar in 26-letni japonski bočni branilec Itsuki Urata

O podrobnostih prihoda dveh novincev je za klubsko spletno stran spregovoril športni direktor Marko Šuler. "Namen, da bi okrepili ekipo v čim krajšem času, je dosežen. Ob tem pa smo izpolnili tudi drugi del načrta, pripeljati igralce, ki jih poznamo kot kakovost na igrišču in tudi izven igrišča, po značajski plati. Potrebovali smo novi rešitvi v napadu in obrambi, odločili smo se za preverjena kandidata. Marko Kolar prihaja v prestopu iz Wisle Plock brez odškodnine, z odstotki od naslednjega prestopa nekdanjemu klubu. Želeli smo različna profila napadalcev, Marko je drugačen od Skuke. Je igralec, ki je zelo gibljiv in ima izredno energijo. Dogovorili smo se za dvoletno pogodbo, moštvu se lahko priključi takoj. Deloval je že pod nadzorom našega trenerja in verjamem, da se bo hitro prilagodil zahtevam. Zaradi poškodbe Guerrica, ki bo kar nekaj časa izven pogona, pa smo se morali odzvati tudi z iskanjem nove rešitve na levi strani obrambne vrste. Vstopiti v začetek sezone le s Strajnarjem, ko nas čakajo evropske kvalifikacije in otvoritev državnega prvenstva, bi bilo preveč tvegano. Naš izbor je Itsuki Urata, prvi Japonec v dresu Maribora, ki bo poskrbel, da bomo imeli vse igralne položaje podvojene. Po svojih značilnostih je podoben Sikošku, vrzel, ki je nastala najprej z njegovo in zdaj še z Nachovo poškodbo, bomo zapolnili z igralcem, ki smo ga spremljali v dresu Varaždina in ga tudi Damir Krznar zelo dobro pozna. Sklenjen je dogovor za eno leto, z možnostjo podaljšanja sodelovanja," je povedal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta