Še ena gladka zmaga mariborskih bankirk

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
26.10.2024 19:19

Vodilna ekipa prvenstva je brez večjih težav osvojila nove tri točke po zmagi 3:0 nad drugouvrščeno Luko Koper.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iza Mlakar je bila s 13 točkami najučinkovitejša igralka tekme.
Sašo Bizjak

Tekma 5. kroga državnega prvenstva odbojkaric med ekipama OTP banka Branik Maribor in Luko Koper v dvorani Lukna je bila spopad med trenutno prvo- in drugouvrščeno ekipo na lestvici. Mariborčanke so v štirih tekmah prav tolikokrat zmagale in so na lestvici pred obračunom s Koprčankami imele 12 točk, Primorke pa po treh zmagah in porazu devet. Štajerke so z igro in zmago 3:0 (25:19, 25:19, 25:19) potrdile, da trenutno igrajo najboljšo odbojko v ligi.   

Prve minute uvodnega niza niso kazale na to, da gre za derbi kroga, kajti Mariborčanke so kot bi trenil povedle 9:2. Nato je njihova vnema nekoliko popustila, gostje so se jim po nekaj uspešnih akcijah približale na tri točke (11:8), preobrat pa jim ni uspel. Druga polovica niza je spet minevala v premoči Štajerk, ki so brez težav osvojile niz.

Drugi je postregel z izenačeno igro, ekipi sta se menjavali v vodstvu, ki pa ni bilo višje od točke ne za eno in ne za drugo ekipo. Tako je bilo vse do sredine niza, ko so mariborske odbojkarice po štirih zaporednih točkah povedle 18:14, pri 20:17 jim je spet uspela serija štirih točk in po vodstvu 24:17 je bilo na dlani, da bodo podvojile vodstvo v nizih. 

Mariborčanke so tudi v tretjem nizu narekovale ritem igre, povedle 8:3 in 14:9, v nadaljevanju pa so Koprčanke vzpostavile ravnotežje v igri. Na trenutke so zaigrale tudi podjetno in se gostiteljicam približale na točko (17:16). A to je bilo tudi vse, saj je mariborska vrsta spet prevzela pobudo in tekmo mirno pripeljala h koncu.

Zadovoljni obrazi Mariborčank po gladki zmagi.
Sašo Bizjak

V mariborski ekipi so se z učinkovitostjo izkazale Iza Mlakar (13 točk), Nika Milošič in Nika Jularić (po 12) in Sonja Danilović (9), v koprski ekipi pa sta jih Ana Marija Vovk in Taisa Korolska dosegli po 11.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Več vsebin iz spleta